Вже у жовтні: синоптик Ігор Кібальчич назвав дату, коли в Україні похолоднішає до 0 і прийдуть заморозки

У жовтні синоптики обіцяють українцям похолодання і перші заморозки. На скільки знизиться температура повітря та коли саме похолоднішає. "Один Факт" розповість подробиці синоптичного прогнозу.

Жовтень для мешканців України розпочнеться з теплої погоди. Але затримається вона не надовго. Дуже швидко вона зміниться суттєвим похолоданням. Принаймні, про це свідчить прогноз погоди від українського синоптика Ігоря Кібальчича.

Представник метеорологічного центру розповів, що станом на кінець вересня 2024 року в Україні спостерігається нестандартна ситуація із погодою. Наразі продовжується так зване “бабине” або метеорологічне літо. Середньодобові параметри температури впевнено перевищують позначку на рівні +15°С. В центральних та південних регіонах стовпчики термометрів подекуди сягають + 20°С і навіть вище.

Синоптик Ігор Кібальчич розповів, коли в Україну прийдуть перші заморозки
Синоптик Ігор Кібальчич розповів, коли в Україну прийдуть перші заморозки

Синоптик Ігор Кібальчич зазначив, що у вересні температура повітря була найвищою за всю історію метеорологічних спостережень. Виняток становили лише деякі із крайніх міст на заході України.

Синоптик зазначив, що на початку жовтня в багатьох містах України збережеться аномально тепла і літня погода. Однак невдовзі аномальний циклон зі Скандинавії буде повільно зміщуватись на південний схід і принесе із собою суттєву зміну погодних умов.
Вже з 5-6 жовтня слід чекати на серйозне похолодання. Воно буде повʼязане із вторгненням арктичних повітряних мас у східній частині антициклону. Загалом в цей період температурні показники знизяться на 7-13 °С.

Ігор Кібальчич також зазначив, що зниження температури повітря буде супроводжуватись сильними дощами. Посилиться північно-західний вітер, будуть спостерігатись коливання атмосферного тиску.

Зміни синоптичних умов стануть тим самим переламним моментом і ознаменують собою початок метеорологічної осені в Україні. Щодо перших заморозків, то синоптик пообіцяв їх на поверхні ґрунту та в повітрі в період з 7 по 10 жовтня 2024 року.

Український синоптик повідомив, коли чекати перших заморозків на поверхні ґрунту
Український синоптик повідомив, коли чекати перших заморозків на поверхні ґрунту

Водночас Укргідрометцентр повідомив, що в понеділок 30 вересня у високогірʼї Карпат є імовірність мокрого снігу.

Нові статті

Схожі статті

Чи кінець коханню Меладзе і Брежнєвої насправді? Віра розкрила реальну причину, яка стала кінцем стосунків

Відомий композитор та продюсер Костянтин Меладзе залишається загадкою для своїх прихильників, особливо на тлі того, що його дружина, співачка Віра Брежнєва, активно виступає на підтримку України.

“Можливо, ми вже це зробили”: Наталія Могилевська пожартувала про таємне весілля з Валентином. Або ні?

Могилевська не лише талановита співачка, а й людина, яка готова ділитися своїм теплом і підтримкою з іншими у найскладніші часи. І, можливо, саме це робить її справжньою іконою для багатьох.

Ніхто не прийшов на фан-зустріч: Скрипка, Лобода та Козловський вразили гіркою правдою – вже не зірки?

Український шоу-бізнес, як і будь-який інший, не завжди наповнений лише тріумфами та успішними виступами. Іноді навіть найвідоміші зірки стикаються з розчаруванням.

Від обіймів до весільної сукні: 30-річна Репяхова показала перше фото із Павліком – це було задовго до шлюбу

Катя Репяхова і Віктор Павлік - в шлюбі 4 роки. Попри велику різницю у віці їх любов один до одного не вгасає, а лише міцнішає. В Stories щаслива дружина показала, як зароджувалось її кохання.