Поступове похолодання і сильні заморозки до -5 градусів: синоптики ошелешили прогнозом на наступний тиждень

Українські синоптики здивували прогнозом погоди на наступний тиждень. Українцям слід готуватись до суттєвого похолодання і заморозків. Подекуди випаде мокрий сніг.

Синоптики попередили українців про те, що невдовзі температура повітря стрімко впаде донизу, а також очікується випадіння мокрого снігу.

Зовсім скоро в нашій країні стане суттєво прохолодніше. Поступове похолодання розпочнеться вже з 13 жовтня, у неділю. Більш серйозне та суттєве похолодання відбудеться через 1.5 тижні, а саме 17 та 18 жовтня. Саме в ці дати можливі сильні заморозки, а подекуди – випадіння мокрого снігу. Зокрема, саме про це розповіла українська синоптикиня Наталка Діденко.

Незадовго до цього українці змогли насолодитись помірним теплом. Наприклад з 8 по 10 жовтня в Україні переважатиме суха та сонячна погода. Також в цей період переважатиме суха та сонячна погода на вулиці. Потепління було на рівні +18…+24 градусів.

На вихідних 12 та 13 жовтня температура повітря була комфортною – на рівні від +17 до +22 градусів. На півдні температурні показники були трохи вищими – від +22 до +25 градусів Цельсію.

Синоптики ошелешили прогнозом на наступний тиждень: буде холодно
Синоптики ошелешили прогнозом на наступний тиждень: буде холодно

Отже, жовтень 2024 року буде радувати українців теплом лише в своїй першій половині. А далі осінь буде поступово віддавати право на управління зимовим холодам.

До речі, в Карпатах перший сніг випав ще раніше. Синоптики зафіксували там перші зимові опади 30 вересня. Цього дня користувачі активно ділились в соціальних мережах засніженими полонинами та гірськими схилами.

Синоптики ошелешили прогнозом на наступний тиждень: буде холодно
Синоптики ошелешили прогнозом на наступний тиждень: буде холодно

Зокрема, метеорологи зафіксували на станції Пожижевська висота висоту снігового покриву в 12 см. При цьому стовпчики термометрів опустились до -1 градусу Сельсію. Зазначимо, що Пожижевська – це одна із вершин українських Карпат. Вона розташована на кордоні Закарпатської та Івано-Франківської областей.

Нові статті

Схожі статті

Розійшлися шляхи: Наталка Денисенко назвала акторку, з якою ніколи не піде в кадр і чому саме

Українська акторка Наталка Денисенко розповіла про своє ставлення до колег, які покинули Україну. Зокрема, вона висловилась про Галину Безрук, що обрала для себе життя в комфорті в росії.

Завжди сію моркву на зиму при + 5: ось чому потрібно робити це восени – секрет, про який мало хто знає

Досвідчені господині добре знають, що моркву у відкритий ґрунт можна сіяти як навесні, так і під зиму. Осінній посів морквяного насіння зручніше, адже в цей час робіт на городі меншає.

Як виглядають сини Анатолія Хостікоєва: один від Наталії Сумської, а інший – від жінки, яку кохав раніше

Анатолій Георгієвич Хостікоєв – другий чоловік акторки Наталії Сумської, яка народила йому молодшого сина Вʼячеслава. Також в артиста є старший син Георгій – від другого шлюбу з Любовʼю Кубʼюк.

ТОП-5 природних явищ України, які ніде більше не побачите: рожеве озеро, каньйон на 4 області на ще 3

Україна багата не тільки своєю історією та культурою. На території країни розташовані унікальні природні явища, про які ви можете більш детально прочитати в матеріалі "Одного Факту".