Після заморозків до України мчить потепління: українська синоптикиня склала прогноз на кінець жовтня 2024

В середині жовтня українці відчули на собі суттєве похолодання температури повітря. Період дощів та нічних заморозків завітав до країни ненадовго. Синоптики обіцяють - "бабине літо" буде.

Після нічних заморозків та періоду дощів в Україну повертається тепла погода. Синоптик з українського гідрометцентру Тетяна Адаменко розповіла, що вже у неділю, 20 жовтня – в країні стане тепліше.

Синоптики розповіли, коли в Україні стане тепліше
Синоптики розповіли, коли в Україні стане тепліше

“Бабине літо” в другій половині жовтня 2024 року порадує мешканців України теплою та комфортною погодою. Стовпчики термометрів повернуться до тої температури, яка була до суттєвого похолодання. За словами синоптикині – поступове похолодання почнеться вже з 19 жовтня. Метеорологи очікують потепління майже на всій території України. Повітря прогріється в середньому на 3-6 градусів Цельсію.

Синоптики розповіли, коли в Україні стане тепліше
Синоптики розповіли, коли в Україні стане тепліше

Водночас синоптикиня зазначила, що таке підвищення температури повітря є нормою для другого місяця осені. В Укргідрометцентрі зазначили, що кліматичні умови на території нашої країни неоднорідні. Наприклад, на заході невдовзі очікують заморозки. В східних же областях країни синоптики поки що не чекають суттєвого похолодання та заморозків.

На вихідних у Києві синоптики чекають комфортну температуру на рівні +19 градусів. Зокрема, потепління прийде до столиці 19 жовтня. В цей день стовпчики термометрів сягнуть позначки +10 градусів. За кілька днів після вихідних температура повітря в головному місті України підніметься ще на декілька градусів та сягне позначки у +15…+17… градусів.

Синоптики розповіли, коли в Україні стане тепліше
Синоптики розповіли, коли в Україні стане тепліше

До речі, 17 жовтня мер Києва Віталій Кличко повідомив, що ввімкнення опалення йде за планом. В столиці до тепла підключили 566 соціальних обʼєктів і в тому числі: 216 дитячих садочків, 172 школи, 120 лікувальних закладів. Також з опаленням вже 58 адміністративних будівель і соціально-побутових закладів.

Синоптики розповіли, коли в Україні стане тепліше
Синоптики розповіли, коли в Україні стане тепліше

Опалювальний сезон для закладів соціальної сфери в Києві розпочали ще 14 жовтня. Щодо житлових будинків, то їх почнуть підключати до опалення, коли середньодобова температура буде триматись на рівні +8 градусів протягом 3-х діб поспіль.

Нові статті

Схожі статті

Як не одне, то друге: 34-річна Дорофєєва розповіла про різке погіршення свого стану – “Ще те задоволення”

Надя Дорофєєва наразі перебуває на гастролях, але не все складається так, якби вона цього хотіла - артистка розповіла про стан свого здоров'я. Що сталося?

Журналіст Дмитро Гордон показав, як виглядав 28 років тому – тоді поряд була не Олеся Бацман

Український журналіст Дмитро Гордон поділився у соціальних мережах архівною світлиною. Він показав, який мав вигляд 28 років тому. В чоловіка була тоді зовсім інша зачіска.

Не дуже симетричні: Маша Єфросиніна показала свої ніздрі з ракурсу, з якого їх видно найкраще за все

Маша Єфросиніна завжди відверто говорить про те, як їй вдається так гарно виглядати та чи вдавалась вона коли-небудь до пластики, але насправді не все так ідеально.

Зовсім не аристократ з Лондону, режисер та ще один: найгучніші романи 42-річної ведучої Ольги Фреймут

Ведуча Ольга Фреймут вперше вийшла заміж у 35 років. Обранцем зірки став продюсер Володимир Локотко, якому вона подарувала двох дітей. Але до нього в зірки телеекранів були й інші стосунки.