В Україні найближчими днями сніжитиме: доведеться забути про легкі курточки й знову діставати пуховики й шапки

У понеділок ще насолоджуватимемося по-весняному теплим днем. А з вівторка повернемося у справжню зиму. Одне тішить: такий погодний катаклізм триватиме всього кілька днів.

Цьогоріч зима видалася аномально теплою. Та й весна доволі рано ввійшла у свої права. За народними традиціями, у березні має сніжити на 40 святих. Мовляв, кожен із них закидає на землю по 40 лопат снігу. Та церковне свято минуло ще 22 березня, а сніг українцям пообіцяли, починаючи з 28-го.

По всій країні значно знизяться температурні показники. Подекуди пройдуть снігопади з товщиною снігового покриву до 14-17 сантиметрів. У більш південних регіонах очікуються дощі з грозами. Але повсюди буде дуже вітряно. Потужна негода триматиметься кілька днів, а потім знову потеплішає.

Наприкінці березня очікуються хуртовини

Сьогодні, 27 березня, буде відносно тепло: +10-16°С. На лівобережжі можливі дощі, а в Карпатах до опадів додасться мокрий сніг.

З вівторка сніжна крупа має накрити Київську, Чернігівську, Черкаську та Кіровоградську області. Можливо, усе почнеться з дощу, який ближче до вечора перейде в сніг. Карпати переживуть хуртовини. У центрі очікують пориви вітру до 20 м/с, а в горах вони сягатимуть 30 м/с.

Пориви вітру сягатимуть 20-30 м/с

У середу, 29 березня, утримається вітряна погода. Схід накриє дощовою пеленою, а Північ потерпатиме від мокрого снігу. Стовпчик термометра вночі може опуститися до -4°С, вдень прогнозується +4-7°С.

У четвер опади очікуються лише на сході й у Карпатських горах. До речі, там температура може опуститися до -12°С. У решті регіонів вдень буде приблизно -1-+4°С.

3 31 березня можна буде врешті зітхнути з полегшенням – дощі можливі на заході, півночі й у центрі. Натомість удень потеплішає до +10 градусів.

З квітня має встановитися тепла весняна погода, що перевищуватиме середні показники на 2-4 градуси.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?