В Україні найближчими днями сніжитиме: доведеться забути про легкі курточки й знову діставати пуховики й шапки

У понеділок ще насолоджуватимемося по-весняному теплим днем. А з вівторка повернемося у справжню зиму. Одне тішить: такий погодний катаклізм триватиме всього кілька днів.

Цьогоріч зима видалася аномально теплою. Та й весна доволі рано ввійшла у свої права. За народними традиціями, у березні має сніжити на 40 святих. Мовляв, кожен із них закидає на землю по 40 лопат снігу. Та церковне свято минуло ще 22 березня, а сніг українцям пообіцяли, починаючи з 28-го.

По всій країні значно знизяться температурні показники. Подекуди пройдуть снігопади з товщиною снігового покриву до 14-17 сантиметрів. У більш південних регіонах очікуються дощі з грозами. Але повсюди буде дуже вітряно. Потужна негода триматиметься кілька днів, а потім знову потеплішає.

Наприкінці березня очікуються хуртовини

Сьогодні, 27 березня, буде відносно тепло: +10-16°С. На лівобережжі можливі дощі, а в Карпатах до опадів додасться мокрий сніг.

З вівторка сніжна крупа має накрити Київську, Чернігівську, Черкаську та Кіровоградську області. Можливо, усе почнеться з дощу, який ближче до вечора перейде в сніг. Карпати переживуть хуртовини. У центрі очікують пориви вітру до 20 м/с, а в горах вони сягатимуть 30 м/с.

Пориви вітру сягатимуть 20-30 м/с

У середу, 29 березня, утримається вітряна погода. Схід накриє дощовою пеленою, а Північ потерпатиме від мокрого снігу. Стовпчик термометра вночі може опуститися до -4°С, вдень прогнозується +4-7°С.

У четвер опади очікуються лише на сході й у Карпатських горах. До речі, там температура може опуститися до -12°С. У решті регіонів вдень буде приблизно -1-+4°С.

3 31 березня можна буде врешті зітхнути з полегшенням – дощі можливі на заході, півночі й у центрі. Натомість удень потеплішає до +10 градусів.

З квітня має встановитися тепла весняна погода, що перевищуватиме середні показники на 2-4 градуси.

Нові статті

Схожі статті

“Повільніше, пане господарю”: вчені розповіли власникам собак, як правильно спілкуватись із песиком

Нещодавно вчені оприлюднили результати дослідження, метою якого було дізнатись особливості комунікації людей та собак. Як же господарю спілкуватись із песиком, щоб він його розумів краще?

Були і зради, і розлучення: заплутана історія кохання Юрія Нікітіна та Горбачової – дали одне одному шанс

Юрій Нікітін і Ольга Горбачова давали одне одному шанс кілька разів та все ж таки любов перемогла і попри тривалу паузу, вони знову зійшлись - як починався їхній роман?

“Став банкрутом”: відомий блогер розкрив всі карти щодо фінансів 51-річного Олега Винника – весь в боргах

Тепер стало зрозуміло, чому Олег Винник вирішив повернутись на музичну сцену - відомий блогер приголомшив новиною, що у співака немає на що жити.

3 дівчинки, 3 хлопчика: зіркові мами, у яких народжуються діти однієї статі – Осадча, Ребрик, Решетнік

В українському шоу-бізнесі є зіркові батьки, в яких народжуються діти однієї статі. Розповідаємо, в кого із знаменитих українців вдома – одні принцеси, а хто виховує одних козаків.