До Оболонського острова невдовзі прокладуть міст: амбіційними планами поділився мер столиці Віталій Кличко

З Оболонської набережної приємно споглядати за Оболонським островом. Тепер туди можна буде дістатися по новозбудованому мосту. Про деталі будівництва сповістив очільник Києва Віталій Кличко.

У своєму Телеграм-каналі Віталій Володимирович поділився етапами зведення й облаштування піщаного куточка відпочинку у формі букви С. Звісно, мер має певне занепокоєння з приводу перепон, які може утнути сусідня держава.

Так виглядатиме міст на Оболонський острів у готовому вигляді

Але якщо все складеться добре, то вже цьогоріч кияни й гості столиці продовжать пішохідний маршрут просто з основного берега. Адже завітати у зелену перлину просто в середмісті й побути трішки наодинці з природою – мрія кожного киянина.

До великої рекреаційної зони, запевнив Кличко, входитиме сама набережна, острів і парк “Наталка”. Всі ці об’єкти з’єднає між собою новозбудований міст. Відпочивати в цьому місці Києва стане більш комфортно.

Задля зручності киян і туристів мер пообіцяв облаштувати неподалік паркінг, де можна буде залишити автомобіль і далі йти пішки. Конструкція нагадуватиме собою ту, що збудована біля зоопарку. Підземно-наземна конструкція придасться не лише для паркування машин, але й зможе слугувати укриттям. Всім добре відомо, наскільки часто в столиці лунають повітряні тривоги.

Дендроплан Оболонського острова

На самому острові теж облаштують територію для відпочинку. При цьому пан Віталій наголосив, що вся рослинність і тваринний світ не зазнають знищення, а будуть збережені. Звісно, згідно з дендропланом, висадять й нові дерева з кущами – рожеву акацію, декоративні яблуні, бузок тощо. Рослинність на газонах буде підібрано так, щоб вони квітували все літо.

Коштів з бюджету будівельники не залучають. Усе відбудовується завдяки меценатам, зокрема, Метрополії Великого Парижа.

Нові статті

Схожі статті

В Україні з’явиться доступне житло в оренду для українців: хто зможе стати учасником соціальної програми

В України хочуть запровадити новий різновид оренди житла – так званої соціальної. Що це за оренда і хто зможе прийняти участь в програмі? "Один Факт" розповість про нову ініціативу детальніше.

“Головне кохання мого життя”: 48-річна Наталія Могилевська пригадала перший шлюб, в якому пробула рік

Наталія Могилевська доволі багато з ким крутила романи, але також у неї було два офіційних шлюби та першим її чоловіком був Дмитро Чалий - як він виглядає та що про нього відомо?

Гороскоп на 28 липня 2024 року для всіх знаків Зодіаку: вдача буде з вами – головне триматися за свою мету

Гороскоп на 28 липня 2024 року для всіх знаків Зодіаку: зірки радять вірити в свою мрію, адже так вона обов'язково здійсниться. Астрологічний прогноз.

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?