Що категорично не можна провозити через кордон у країни ЄС й Америку: список вражає кількістю заборон

Збираючись перетинати кордон, слід усвідомлювати, що далеко не все, що бажається, можна взяти з собою в дорогу. Існує чимало заборон із цього приводу, за якими митники на контролі уважно слідкують. Що категорично не можна класти до валізи?

Що не можна брати до ЄС

Вміст валізи з особистими речами не повинен перевищувати €430. В іншому разі доведеться сплачувати недешеве мито.

Не дозволять завезти в іншу країну м’ясні, молочні й рибні продукти й фрукти з овочами, якщо їх дуже багато. Також не беріть будь-яке насіння чи саджанці.

Перед виїздом за кордон слід уважно переглянути вміст валізи

Людям до 21 року заборонено мати при собі алкогольні й тютюнові вироби. Для більш дорослих є певний ряд обмежень: 1 л горілки, 4 л вина, 16 л пива. Цигарок у дорогу дозволяється брати лише дві пачки.

Ліків не повинно бути більше ніж 0,5 л, при цьому будь-які психотропи заборонені.

Зі зброєю й газовими балончиками кордон перетнути не вдасться. Звісно, у валізі не повинно бути пам’яток культури й матеріалів порнографічного вмісту.

Заборона на завезення у США

З в’їздом до Америки заборон іще більше. Збиратися в поїздку слід дуже ретельно, щоб вас не затримали на митному й прикордонному контролі агенти CBP.

Краще відразу викласти алкогольні напої. Вимоги до високоградусних напоїв різняться, тож якщо конче хочеться прихопити пляшечку, дізнайтеся вимоги конкретного Штату, куди плануєте заїхати.

Перегляд речей на митниці доволі прискіпливий

Не бажано в’їжджати в країну на автомобілі, придбаному в іншій країні, окрім Канади. Не оберетеся клопоту з оформленням. Швидше за все, вас завернуть на кордоні, а, можливо, навіть приймуть рішення знищити транспорт.

Якщо маєте культурні цінності, обов’язкові в наявності документи на право власності. Такі речі перевіряються дуже суворо.

Наявність предметів оборони може викликати підозру й навіть арешт власника, якщо не буде ліцензії.

У валізі не повинно бути їжі, хутра домашніх тварин, вогнепальної зброї, наркотичних речовин, представників дикої природи, товарів із країн, на які накладено ембарго. Обов’язково слід ознайомитися з митними правилами конкретного Штату, щоб не мати проблем при перетині кордону.

Нові статті

Схожі статті

Такого ви ще не пробували! Як приготувати пряний хрін з помідорами – вийде не лише смачно, а й бюджетно

Ви закохаєтесь у цю страву з першого погляду: кулінари розповіли, як приготувати хрін з помідорами та що для цього потрібно. Простий покроковий рецепт.

З макіяжем та манікюром: 31-річна Марія Яремчук показала, що в красі та стилі нічим не поступається Ріанні

Марія Яремчук – молода українська співачка родом з Чернівців. Вона народилась в родині артиста Назарія Яремчука і з дитинства захоплювалась музикою, приймала участь у різноманітних концертах.

Дизайнерський ремонт, світлі тона та багато простору: Тімур Мірошниченко показав, як виглядає його квартира

Шоумен Тімур Мірошниченко показав свою величезну квартиру біля Дніпра, в якій він живе з дружиною та чотирма дітьми: як виглядає оселя зіркового подружжя?

“Для мене це табу”: 38-річна Злата Огнєвіч розповіла, що була в стосунках з одруженим чоловіком – подробиці

Співачці Златі Огнєвіч не дуже щастить у коханні навіть після шоу "Холостячка". Нещодавно зірка розповіла, що одним із її романів був із одруженим чоловіком - що відомо?