Журнал Vogue відкопав 106-річну модель для обкладинки: бабуся в чудовій формі й робить охочим унікальні тату

Апо Ванг-Од працює майстринею з татуажу. І робить це, попри поважний вік. Мешканці Філіппін уже минуло 106 років, але вона не поспішає прощатися з улюбленою професією.

106-річна філіппінка не хоче йти на пенсію. Жінка збирається працювати, допоки очі не підведуть. Унікальну майстриню тату помістили на обкладинці глянцю Vogue Philippines. Старшої моделі журнал ще не бачив.

У певних колах жінку знають під ім’ям Марія Оггай. Вона опанувала мистецтво татуювання ще в підлітковому віці. Татусь навчив доньку набивати тату ручним способом. Жінка все життя провела у своєму селі Бускалан, яке розташоване високо в горах. Певно, чисте повітря й сприяло такій тривалій активності в житті майстрині.

Марія володіє методикою набивання тату, поширеною в провінції Калінга. Для роботи їй не потрібно багато причандалів. Достатньо бамбукової палички, колючки з дерева помело, вугілля й води. Це сьогодні подібний малюнок може красуватися на тілі будь-якого туриста. Раніше подібної честі вшановувалися виключно корінні бутбути.

У свої 106 років майстриня виглядає нічогісінько

Іноземці знають про здібності Ванг-Од, тому приїжджають спеціально, щоб отримати на тілі малюнки з фірмовим геометричним дизайном.

Мамбабатока каже, що її малюнки не звичайні геометричні фігури, а є символами сили, хоробрості, краси. Такими татуюваннями можуть похвалитися тисячі людей, яким удалося завітати до Бускалану.

Марія не збирається передавати власну майстерність стороннім людям, бо слід робити це виключно з родичами. Нині незвичайна бабуся проводить навчання з внучатими племінницями. Всі її колеги давно на тому світі. Вона залишилася єдиним носієм унікальної технології татуювання. Але сподівається, що онучки продовжать розпочату нею справу.

Нові статті

Схожі статті

Соковиті і смачненькі квашені помідори за бабусиним рецептом – від такої закуски за вуха не відтягнеш

Квашені помідори — одна з найулюбленіших зимових закусок, якою варто запасатися вже зараз. Помідори можна брати будь-якого сорту. Головна умова – дотримуватися наданої рецептури.

43-річний Потап спародіював 51-річного Винника: показав бур’янець на балконі і назвав точну дату повернення

43-річний український музикант Потап, якого зараз називають втікачем – вирішив спробувати себе в новому амплуа. Він показав пародію на Олега Винника. Дивіться відео з Потапового балкону.

Вже з 1 жовтня: тарифи на Інтернет в Україні можуть стрімко злетіти вгору. На скільки підвищать ціни і чому?

Вже з 1 жовтня 2024 року українські провайдери Інтернету можуть підвищити тарифи на свої послуги втричі. З чим повʼязане суттєве подорожчання послуги? Деталі розповість "Один Факт".

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.