Кубинці й досі користуються виробами Кременчуцького автозаводу: прилаштували тягачі під громадський транспорт

Вироби Кременчуцького автозаводу ще й досі курсують теренами острова Свободи. Модель КрАЗ 258 вражає своїми дивними функціями – слугує для перевезення кубинських пасажирів.

Унікальну модель, випущену в Кременчуці, можна побачити в Інтернеті. Дивно, але напівпричіп використовується як звичайнісінький пасажирський автобус. Відправляли кременчуцькі автівки на Кубу ще за радянських часів.

КрАЗ перевозить кубинців за маршрутом

Отаким от серйозним фурам кубинці не знайшли іншого застосування, як віддати під міські перевезення. В країні рад минулого століття КрАЗи такого типу зазвичай підвозили людей до літака в аеропорту.

Та оскільки кремлівські комуністи доклали чимало зусиль, щоб кубинці були біднішими за церковних мишей, то катати від термінала до місця посадки їх було непотрібно. Тому їх перевозили міськими вулицями.

КрАЗ-258 був розроблений на базі 221-ої моделі. Але попередньо її трішки модернізували – додали 8-циліндровий двигун ЯМЗ-238, який мав потужність 240 кінських сил. Замінили також роздавальну коробку, що дозволило вантажівці розігнатися до немислимої на той час швидкості – 62 км/год.

Львівські вироби на Кубі також присутні

Випуск подібних сідловин тягачів 6х4 розпочався у 1966 році, а завершився у 1989-му. Та, як бачимо, кубинці ще й досі експлуатують дива радянського автопрому.

Якби бідолахи знали, яку цивілізацію їм принесе революція, влаштована Фіделем Кастро, то нізащо б не погодилися її підтримати. А так сам керманич острова Свободи ніжився все життя у палацах, розважаючись із дівчатками, після чого передав престол рідному брату. А бідному люду навіть заборонили виловлювати крабів з океану, щоб приготувати собі вечерю. Аякже – стратегічний продукт.

От і змушені бідолахи й досі користуватися “москвичами”, “жигулями” й КрАЗами, завезеними на Кубу ще зо півстоліття тому.

Нові статті

Схожі статті

Соковиті і смачненькі квашені помідори за бабусиним рецептом – від такої закуски за вуха не відтягнеш

Квашені помідори — одна з найулюбленіших зимових закусок, якою варто запасатися вже зараз. Помідори можна брати будь-якого сорту. Головна умова – дотримуватися наданої рецептури.

43-річний Потап спародіював 51-річного Винника: показав бур’янець на балконі і назвав точну дату повернення

43-річний український музикант Потап, якого зараз називають втікачем – вирішив спробувати себе в новому амплуа. Він показав пародію на Олега Винника. Дивіться відео з Потапового балкону.

Вже з 1 жовтня: тарифи на Інтернет в Україні можуть стрімко злетіти вгору. На скільки підвищать ціни і чому?

Вже з 1 жовтня 2024 року українські провайдери Інтернету можуть підвищити тарифи на свої послуги втричі. З чим повʼязане суттєве подорожчання послуги? Деталі розповість "Один Факт".

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.