Скільки років знадобиться українцю, щоб стати мільйонером: без корупції і грабунків, живучи на одну зарплату

Скільки років має працювати пересічний українець, щоб заробити перший мільйон доларів, вирішили підрахувати аналітики. За основу взяли офіційні дані з середньомісячних зарплат.

Пам’ятаєте страшне прокляття з радянської комедії “Діамантова рука”: “Щоб ти жив на одну зарплату!” Звісно, у ті часи накопичити мільйон з зарплати було нереально. Та існують країни, в яких громадяни теоретично можуть стати мільйонерами, не вдаючись до брудних оборудок, а відкладаючи зароблені власною працею гроші.

Виявляється, в цілому ряді країн можна накопичити 1 000 000 доларів, отримуючи всього-на-всього середню зарплату. Навіть якщо сплачувати податки й усі обов’язкові внески. Якщо вірити даним numbeo.com, у 102 країнах світу в громадян є шанс стати мільйонерами таким чином.

Найлегше перейти у розряд мільйонерів швейцарцям

Найменше слід заморочуватися мешканцям Швейцарії. Достатньо не витрачати зайвого протягом 14 років і ще плюс 3 місяці. І все – ти мільйонер! Сингапурцям задля цієї благородної мети знадобиться потерпіти трішки більше – майже 17 років. Людям із паспортом Люксембургу в кишені скласти мільйон є можливість за 17 років і 4 місяці. Американцям задля цього потрібен практично 21 рік.

Гривні пересічному українцю доведеться відкладати 215 років

У рейтингу потенційних мільйонерів Україна не пасе задніх, та все ж перебуває в другій половині списку – на 86-му місці. Якщо відмовитися від будь-яких витрат і все зароблене складати в банку, то не мине й 215 років і 10 місяців, як щасливий українець перерахує заощадження і визнає – врешті він мільйонер. Для порівняння пакистанцю слід працювати задля досягнення заповітної мети 621 рік із хвостиком.

У наших найближчих сусідів перспектива потрапити в клуб мільйонерів не така примарна. Поляки посідають 40-ву сходинку рейтингу. Якщо попрацюють якихось 77 років і 9 місяців, то заволодіють сумою з шістьома нулями.

Нові статті

Схожі статті

Ягоди цілі і не розварюються. Готую полуничне варення на зиму за цим рецептом 20 років — і завжди смачно

Рецепт приготування полуничного варення — перевірений часом. Зимній десерт смажать на пательні. Він виходить смачним, насиченим та з цілими, не розвареними ягодами. Читайте рецепт варення нижче.

Запечене сало — ідеальна страва до будь-якого застілля: як приготувати найсмачніший національний продукт

Запечене сало із запашними спеціями — царська страва до будь-якого застілля. "Один Факт" пропонуϵ до уваги читачів рецепт приготування найсмачнішого сала в духовці.

“Буде шестеро”: Лілія Ребрик натякнула на появу нових діточок і анонсувала гендер-паті на власній ділянці

Лілія Ребрик приголомшила шанувальників заявою про… чергове гендер-паті. Телеведуча розповіла, що через два місяці після народження доньки Аделіни в їх родині знов очікують на поповнення.

Мобільний зв’язок та Інтернет в Україні можуть зникнути: оператори розповіли, яких сценаріїв очікувати

В Україні може зникнути мобільний звʼязок та Інтернет через постійні відключення світла. Про це повідомили оператори мобільного звʼязку. Які сценарії чекають українців — читайте далі.