Готуємося до магнітних бур завчасно: графік днів у травні, коли спалахи на Сонці зашкалюватимуть

Деякі люди пов'язують власне самопочуття з наявністю процесів, що відбуваються у космосі, тому ретельно слідкують за графіком магнітних бур. На жаль, у травні подібних днів очікується чимало.

Травневі магнітні бурі очікуються доволі потужні й затяжні. Американський Центр передбачення космічної погоди сповіщає наступне. Спалахи на Сонці негативно впливають на магнітне поле Землі, що і відображається на самопочутті людей.

Спалахи на Сонці спричинюють проблеми на Землі

Цього місяця передбачаються дві затяжні магнітні бурі 11-17 травня і 20-25 травня. Тож метеочутливим особам буде непереливки. Окрім цього, космічні синоптики прогнозують найтяжчі травневі дні – 21, 22 і 28 травня, коли сила бур сягатиме 8 балів. 25-го після викиду корональної маси все піде на спад і фіксуватиметься лише 4 бали магнітної потужності.

Що робити метеозалежним людям

Дехто з нас не помітить нічого особливого у своєму стані в ці шалені космічні дні. Інші ж почуватимуться кепсько не лише фізично, але й психологічно. Проявлятиметься це стрибками тиску, головним болем, ломотою в суглобах, сонливістю чи безсонням, швидкою втомлюваністю. Можуть загостритися хронічні захворювання, людина перебуватиме у стані апатії чи навіть депресії, бути дратівливою чи відчувати тривогу.

Метеозалежним людям слід стерегтися

Підстрахуйтеся, завжди маючи з собою в сумці необхідні ліки на випадок нападу. А поводитися треба, яка завше, рекомендують лікарі: гуляти на свіжому повітрі, не перенапружуватися фізично й морально, робити ранкову зарядку, вчасно лягати спати.

Не бажано в такі тяжкі дні вживати алкогольні напої. Від надто жирної їжі теж бажано відмовитися. Корисні продукти та чиста питна вода допоможуть легше пережити магнітні бурі, що насуваються.

Нові статті

Схожі статті

Ягоди цілі і не розварюються. Готую полуничне варення на зиму за цим рецептом 20 років — і завжди смачно

Рецепт приготування полуничного варення — перевірений часом. Зимній десерт смажать на пательні. Він виходить смачним, насиченим та з цілими, не розвареними ягодами. Читайте рецепт варення нижче.

Запечене сало — ідеальна страва до будь-якого застілля: як приготувати найсмачніший національний продукт

Запечене сало із запашними спеціями — царська страва до будь-якого застілля. "Один Факт" пропонуϵ до уваги читачів рецепт приготування найсмачнішого сала в духовці.

“Буде шестеро”: Лілія Ребрик натякнула на появу нових діточок і анонсувала гендер-паті на власній ділянці

Лілія Ребрик приголомшила шанувальників заявою про… чергове гендер-паті. Телеведуча розповіла, що через два місяці після народження доньки Аделіни в їх родині знов очікують на поповнення.

Мобільний зв’язок та Інтернет в Україні можуть зникнути: оператори розповіли, яких сценаріїв очікувати

В Україні може зникнути мобільний звʼязок та Інтернет через постійні відключення світла. Про це повідомили оператори мобільного звʼязку. Які сценарії чекають українців — читайте далі.