Трапляються диваки, що раз за разом винаходять велосипед: цього разу модель вийшла з квадратними колесами

Мережею широко розійшлися світлини велосипеда з незвичними колесами. Замість кругів там… квадрати. Нестандартний вигляд притягає допитливі погляди оточення. От тільки незрозуміло, чи зможе це дивовижний транспортний засіб пересуватися.

Звісно, подібна ідея могла спасти на думку виключно українцю. Сергій Гордєєв нині живе в Торонто і визнає, що це була найбожевільніша його ідея. Виглядає велосипед із квадратними колесами доволі нестандартно. Відразу ж виникає чимало питань до конструкції та експлуатації сталевого коня. Чи зможе новинка замінити звичайні круглі колеса?

Вони у велика й справді незвичні – два квадрати, на які натягнута гума. Якщо придивитися уважніше, то стає зрозуміло – подібні колеса пересуватися не можуть. Вони статичні й не здатні обертатися на кшталт круглих.

Квадратні колеса не рухаються

Але диво-велосипед таки здатен рухатися! Просто на наявні квадрати натягуються гусениці, як на танку. Гусеничний механізм супроводжується гумовою стрічкою. Він розміщений по всій поверхні квадратів. Але ж танк на гусеницях рухається, то й тут не повинно виникнути проблем із пересуванням.

Щоправда, щасливчики, яким вдалося випробувати квадратний велосипед, поділилися враженнями, що під час руху виникають не звичні для такого виду транспорту вібрації, що призводить до втрати гладкого ходу, як у нормальних велосипедах.

Поки що винахідник зробив лише пробну модель, в якій педалями приводиться в рух не саме колесо, а лише протектор на ланцюгах.

Велосипед пересувається завдяки гусеницям

Квадратний велик здатен їхати прямо, робити повороти направо й наліво. От тільки одна опція йому поки що не підвладна – він не здатен долати узвишшя навіть у кілька сантиметрів. То навряд чи можна сподіватися в недалекому майбутньому заміни стареньких велосипедів новенькою нестандартною моделлю з квадратними формами.

Щоб навчитися керувати новомодним велосипедом, доведеться пройти відповідний практичний курс, оскільки це доволі непросто й одним вмінням тримати рівновагу тут не відбудешся.

Нові статті

Схожі статті

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.

Космічний камінь пролетів крізь атмосферу: падіння астероїда на Філіппінах вдалось засняти (Фото, Відео)

В середу, 4 вересня, в небі над Філіппінами помітили світ астероїду 2024 RW1. Космічний камінчик стрімголов пролетів крізь атмосферу, осяявши Землю яскравим світлом. Момент потрапив на відео.

Андрій Данилко відкрив секрет своїх стосунків: що то був за поцілунок між тим та заміжньою мамою Сердючки?

Артист Андрій Данилко багато років виступає на сцені в образі Вєрки Сердючки. Про його особисте життя ходять легенди. Зокрема, співаку приписують стосунки із сценічною "мамою", Інною Білоконь.

Сукня під вечір п’ятниці: Настя Каменських “розхристала” душу навстіж, щоб танцювати до ранку (Відео)

Відома співачка Анастасія Каменських показала, в якій сукні запланувала танцювати до ранку. Потап вже оцінив наряд коханої. І готовий відпустити в ньому благовірну на зустріч з подружками.