Доживши до 100 років, лікар продовжив ходити на роботу: в чому секрет надзвичайної працездатності

Зустріти 100-річний ювілей випадає лише кожній 5-тисячній людині. Доктор Говард Такер відзначився ще й тим, що у такому поважному віці продовжує працювати неврологом.

Ім’я чоловіка занесено до Книги рекордів Гіннеса, адже Говард Такер не лише дожив до століття, а ще й зберіг ясний розум і можливість активно пересуватися. До того ж він продовжує приймати пацієнтів, працюючи в Клівленді (штат Огайо). Чоловік вважається найстарішим лікарем у світі.

Столітня людина певна, що так багато прожити й пропрацювати йому допомогли не лише гарні гени, що дісталися у спадок. Доктор Такер має кілька звичок, які кардинально впливають на якість його життя.

Говард Такер – єдиний лікар у світі, що практикує в 100 років

Насамперед чоловік займається плаванням, а ще бігає підтюпцем та катається на лижах. До 80 років пан Говард практично щодня набігав по 3 милі. Користувався біговою доріжкою, виставляючи на швидкий темп.

З їжі лікар віддає перевагу стейку по-ньюйоркськи. Полюбляє випити скляночку мартіні, але робить це не щодня.

“Ми живемо щодня, а вмираємо лише один раз, тому маємо максимально використати час, який у нас є”, – каже довгожитель.

Чоловік у 100 років не втрачає бадьорості й бажання рухатися

Говард закликає всіх навколишніх жити на повну котушку, не обмежуючи себе ні в чому. З усім тим радить знайти ту золоту середину, яка збалансує все в житті. Чим більше ви рухаєтеся, тим більше шансів дожити до старості без розладів у психіці.

Велика помилка більшості пенсіонерів, що вони перестають активно рухатися, перебуваючи на пенсії. А сидячий образ життя підсилює ризик зниження когнітивної функції.

Нові статті

Схожі статті

Ірма Вітовська, Ахтем Сеітаблаєв та інші: відатні кінодіячі України отримали президентську нагороду

Відомі українські кінодіячі напередодні Дня українського кіно отримали особисті відзнаки від Президента України. Всього нагороди отримали 11 кінодіячів. Відповідний указ був підписаний 13 вересня.

Ефектна фотосесія посеред інопланетного пейзажу: Ольга Мартиновська з “МастерШефа” знайшла трактор На Марсі

Суддя з "МастерШефу" Ольга Мартиновська показала нові фотографії зі свого відпочинку. Цього разу вона майнула подалі від Чорного моря і опинилась… посеред марсіанських пейзажів.

“Ми переїхали”: 30-річна дружина Віктора Павліка вперше провела екскурсію новою квартирою (ФОТО)

Нарешті здійснилась мрія бізнесвумен Катерини Репяхової та вона разом із Віктором Павлік і Михасиком переїхали до нової квартири - як вона виглядає?

Згадайте смак дитинства: як приготувати пухкий манник лише з 1 склянки сметани – швидко та дешево

Манник вийде нереально смачним, навіть якщо ви зовсім не вмієте готувати - рецепт пухкої та ніжної випічки лише з однієї склянки сметани. Покроково.