Гігантський динозавр спричинив ДТП: скам’янілість виявилася занадто важкою для транспортування

Дослідникам із Буенос-Айреса пощастило натрапити на унікальну знахідку – динозавра з довгою шиєю. От тільки скам'янілий експонат під час транспортування завдав палеонтологам чимало головного болю.

Дослідникам із Буенос-Айреса пощастило натрапити на унікальну знахідку – динозавра з довгою шиєю. От тільки скам’янілий експонат під час транспортування завдав палеонтологам чимало головного болю.

В Аргентині виявили залишки динозавра, вік якого складає приблизно 90 мільйонів років. Тварина за життя мала дуже довгу шию. Звісно, вчені мужі не могли стриматися, аби не дослідити таку унікальну знахідку. Задля цього треба було перевезти останки динозавра в Буенос-Айрес.

Вчені натрапили на гігантські кістки динозавра

От тільки одна біда. Знайдені гігантські кістки виявилися настільки важкими, що зламали транспортний засіб. Щобільше, вони ще в асфальтному покритті утворили чималу діру, коли падали. Добре, хоч люди залишилися неушкодженими.

Інцидент на дорозі навіяв ученим назву для вимерлого виду. Його назвали Chucarosaurus diripienda. Якщо перекласти ці слова з мови чукало, вийде “стійка і непереможна тварина”. Водночас подібне словосполучення латинською означає “розбитий” чи “зламаний”.

Усього знайдено сім кісток з передньої та задньої кінцівок

Виявили diripienda в провінції Ріо-Негро. Залишки кісток були розкидані по патагонському степу. За мільйони років, що минули, їх встигло накрити горбистим ландшафтом.

Палеонтологи запевняють, що динозаври цього виду мали вагу в межах 30-40 тонн.

Усього знахідка складається з семи кісток: три від передньої кінцівки й чотири – від задньої. Тож тепер в арсеналі аргентинських палеонтологів є плечова, променева, п’ясткова, сіднична, стегнова, великогомілкова та малогомілкова кістки. На щастя, під час аварії жодна з них не постраждала.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?