7-річна українка, яку бельгійська влада віддала прийомним батькам, повернулася додому: детективна історія

Чимало зусиль довелося докласти батьку 7-річної українки, яку рішенням бельгійського суду було відібрано у матері й передано в тимчасову прийомну родину, щоб забрати маля. Дитина при живих мамі й татові раптово опинилася серед чужих людей.

Чимало зусиль довелося докласти батьку 7-річної українки, яку рішенням бельгійського суду було відібрано у матері й передано в тимчасову прийомну родину, щоб забрати маля. Дитина при живих мамі й татові раптово опинилася серед чужих людей.

Ще в лютому 2022 року на сімейній раді було вирішено, що мама з донькою виїде з України, а тато залишиться через неможливість перетнути кордон. Жінка опинилася в Бельгії.

Тато добився повернення 7-річної доньки

Згодом вона захворіла й не могла опікуватися маленькою донечкою. Тому місцевий суд дійшов висновку, що дівчинці буде краще в прийомній родині, куди її влаштували тимчасово.

Уявімо, як на подібну новину відреагував татусь малечі, який весь цей час перебував в Україні й не міг вплинути на ситуацію?! З ким його донька, як почувається, де живе? Усі ці питання свердлили мозок, не надаючи відповіді.

Щаслива родина нагодилася в офіс Омбудсмана, щоб подякувати за допомогу

Чоловік найняв адвоката в Бельгії та паралельно звернувся до українського офісу Омбудсмана за допомогою, де йому підказали, як слід чинити у межах правового поля. За зверненням українця відкрили провадження.

Тато 7-річної дівчинки зібрав усі необхідні документи на повернення дитини та хотів виїхати до Бельгії, але його не пропустили через державний кордон. Отримавши письмову відмову, звернувся напряму до голови Держприкордонслужби з проханням зважити на його ситуацію. І звернення було задоволено.

Наприкінці червня ювенальний суддя прийняв рішення повернути дитину рідному батьку, тож щаслива родина повернулася в Україну. Не забули подякувати й омбудсману Дмитру Лубінцю за допомогу в поверненні маленької українки на батьківщину.

Нові статті

Схожі статті

Рідний брат Тіни Кароль одружився з сестрою відомої української актриси: у них народилася донечка (ФОТО)

Тіна Кароль та Ірма Вітовська є родичками, і це все через те, що брат співачки одружений із сестрою акторки - що відомо про подружжя, яке має донечку?

“Увага! Туристи відпочивають”: 10 літніх фото, які піднімуть вам настрій – хто впізнав себе?

Літо – чудова можливість не тільки гарно відпочити біля води та на пляжі. Тепла погода створює простір для креативу і гумористичних світлин для родинного альбому. Дивіться добірку фото з пляжів/

“А ще, я йду”: телеведуча 1+1 Наталія Островська зізналась, що йде з екранів та назвала реальну причину

Ведуча ТСН Наталія Островська приголомшила новиною, що найближчим часом її не буде на екрані та розсекретила причину. Подробиці особистого життя.

“Це був період рагульства”: 42-річна Ольга Фреймут розповіла всю правду про своїх колишніх чоловіків

Аристократиня Ольга Фреймут мала бурхливе життя, але вибрала лише одного чоловіка, якому народила двох дітей: що відомо про екс-чоловіків зірки?