Гриби, які здатні не лише здивувати, але й страшенно налякати: Пальці мерця, Кривавий зуб, Гриб безсмертя

Ми звикли бачити білі гриби, лисички та ще кілька поширених видів. Але якщо натрапити на подібні дива рослинного світу, можна добряче перелякатися.

Ми звикли бачити білі гриби, лисички та ще кілька поширених видів. Але якщо натрапити на подібні дива рослинного світу, можна добряче перелякатися.

Пальці мерця

Якщо побачити подібний гриб, гуляючи лісом, то можна неабияк налякатися. Адже Ксиларія поліморфа й справді дуже схожа на “Пальці мерця”, як, у принципі, її й називають. Саме така жахлива рослина зустрілася біологині Світлані Кіяк на Дніпровщині.

Пальці мерця додому приносити не можна

І хоч ці гриби вважаються неотруйними, краще їх не чіпати. Тим паче небажано приносити подібну знахідку додому. Мало того, що вони неїстівні, так ще й своїм запахом приманюють комах. У людей від подібного аромату може розболітися голова.

Кривавий зуб

Якщо побачити цей гриб у дикій природі, то так і хочеться лизнути, немов це смачний повітряний десерт. Напевно, хтось таки спробував скуштувати цю “полуницю з вершками” і назавжди попрощався з життям.

Кривавий зуб є дуже отруйним

Гриб-убивця здатен розріджувати кров, тож, можливо, колись із нього почнуть готувати дієві ліки. Особливо це актуально після пандемії ковіду, адже внаслідок захворювання пацієнти страждають на запустіння кров’яних тілець.

Гриб безсмертя

Лінчжі вважається серед китайців дуже цілющим грибом, здатним подолати чи не всі людські недуги. От тільки відшукати це диво природи доволі складно. Гриб поселяється на диких сливах, але сподобатися йому може тільки одне дерево з тисячі.

Гриб безсмертя натрапляє на очі тільки щасливчикам

Щасливчик, який натрапить на сливу, всипану Лінчжі, може вважати себе мільйонером, оскільки збиратиме щороку врожай і перепродаватиме лікарям-китайцям. Треба лише потурбуватися, щоб ніхто інший не перехопив щасливу грибницю.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?