Англійці зібралися встановити пам’ятник королеві Єлизаветі: фішкою будуть улюблені собачки коргі

Англійці вирішили увіковічити пам'ять про королеву, яка правила Великобританією найдовше з усіх монархів. На честь Єлизавети відкриють пам'ятник поблизу бібліотеки Окема, що в Ратленді.

Англійці вирішили увіковічити пам’ять про королеву, яка правила Великобританією найдовше з усіх монархів. На честь Єлизавети відкриють пам’ятник поблизу бібліотеки Окема, що в Ратленді.

Королева Єлизавета затрималася на престолі на довгих 70 років. За життя монарша особа завжди тримала біля себе собачок породи вельш-коргі пемброк. Тож поряд зі скульптурою улюблениці англійців будуть присутніми й три песики королеви.

Макет пам’ятник королеві Єлизаветі

Першого собачку цієї породи 7-річній дитині подарував татусь, король Георг VI. Відтоді жінка тримала біля себе коргі протягом усього життя. Перше цуценятко звали Дукі. Коли песик виріс, то почав давати потомство. На 18-річчя майбутня королева отримала Сюзан. Єлизавета так полюбила собачку, що навіть тримала поряд під час свого медового місяця.

Королева обожнювала коргі

Коргі завжди супроводжували королеву. Дві останні собаки Муїк і Сенді були присутні на похороні господині. По їхніх сумних мордочках видно, що вони все розуміють. Після цього опікуватися двома собаками стали син та його дружина. Поки що макет пам’ятника прикрашає лише один пес. Але їх планують зробити аж троє. Один дивитиметься вперед, а другий стрибатиме.

Муїк і Сенді проводжають хазяйку в останню путь

Єлизавету скульптор Гайвел Бран Пратлі пообіцяв зробити молодою й людяною. Це не перша статуя Її Величности. Торік на честь 100-літнього ювілею пам’ятник Єлизаветі встановили у Віндзорському парку. Ще одна статуя перебуває в Йоркському соборі.

Біля майбутнього постаменту облаштують кам’яну лаву, щоб перехожі могли перепочити біля пам’ятника видатній англійці. Скульптор плекає надію, що на відкритті скульптури королеві Єлизаветі обов’язково буде присутнім нинішній король Чарльз.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?