Після дискваліфікації на ЧС Ольга Харлан отримала власну ляльку Барбі: іграшку фехтувальниця продасть на eBay

Щороку компанія Mattel випускає ляльку Барбі до Міжнародного дня жінок, присвячену відомій особистості. Цьогоріч вибір випав на фехтувальницю Ольгу Харлан, яка не поступилася принципами заради спортивної кар'єри.

Щороку компанія Mattel випускає ляльку Барбі до Міжнародного дня жінок, присвячену відомій особистості. Цьогоріч вибір випав на фехтувальницю Ольгу Харлан, яка не поступилася принципами заради спортивної кар’єри.

Мужня українка й тут проявила благородство, вирішивши розіграти іграшку на аукціоні eBay, а вторговані кошти пустити на потреби військових ЗСУ.

Ольга Харлан отримала власну копію у вигляді Барбі

Ще жодна українка не потрапляла у серію Role Models, але вчинок Ольги на Чемпіонаті світу сколихнув весь світ. Ляльку Харлан початково оцінили в $10 тисяч, та кожен охочий придбати унікальну річ може зробити власну ставку до 30 серпня.

Олімпійська чемпіонка вразила всіх, коли на Чемпіонаті світу після перемоги над Анною Смірновою відмовилася потиснути руку суперниці. Ображена росіянка, що виступала під нейтральним прапором, добилася дискваліфікації українки.

І хоча на табло вже було зафіксовано перемогу Харлан, наступний бій з Йоаною Ілієвою не відбувся. Болгарку автоматично визнали переможницею, а наша Оля залишилася за бортом престижних змагань.

На щастя, знайшлися більш адекватні люди, що частково відновили справедливість. Рішенням Всесвітньої федерації фехтування на прохання МОК дискваліфікацію спортсменки призупинили. Чиновники визнали, що ще й досі не скасовано ковід-протокол, який не дозволяє учасникам змагань ручкатися, а лише вітатися торканням шабель після поєдинку на знак поваги. А Ольга якраз простягала ненависній суперниці шпагу, та Анна проігнорувала подібне запрошення і демонстративно тягнула правицю в бік українки.

Отже, Харлан відбулася малою кров’ю. Так, фехтувальниці не вдалося поборотися за перемогу на цьогорічному ЧС. Натомість їй дозволили брати участь в Олімпіаді 2024, що має стартувати в Парижі. А ці змагання для кожного спортсмена є найважливішими у кар’єрі.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?