Липень 2023 побив усі температурні рекорди: чого очікувати від серпня й наступних місяців

Спостереження за погодними умовами протягом останніх 143 років привело працівників NASA до висновку: липень цьогоріч видався найспекотнішим. В окремі дні другого місяця літа шкала градусника била всі колишні рекордні показники.

Спостереження за погодними умовами протягом останніх 143 років привело працівників NASA до висновку: липень цьогоріч видався найспекотнішим. В окремі дні другого місяця літа шкала градусника била всі колишні рекордні показники.

Надмірну спеку в липні відчули на собі всі

У середньому липень 2023 став теплішим на 0,24 градуса за решту попередніх літніх місяців. Неймовірна спека відчувалася мільярдами людей. Жарко було навіть у тих регіонах, де зазвичай влітку люди ходять у куртках. Країна за країною оголошувала про рекордно високі градуси. До того ж води океанів розігрілися до нечуваних позначок.

Тож тенденція до глобального потепління продовжується. Звісно, подібне явище напряму пов’язане з діяльністю людини. Переважно в усьому винні викиди парникових газів. Ця проблема турбує вчені уми зо 4 останніх десятиліття. Особливо катастрофічною ситуація стала в останні 5 років.

Прогнози на наступний рік

Працівники NASA, що займаються температурними питаннями на суходолі та на морі, проаналізувавши літні показники 2023 року, пережили справжній шок. Немає жодних сумнівів, що у серпні подібна тенденція наростання градусів лише продовжуватиметься.

В усьому завинив Ель-Ніньо

Свій внесок у загальне зігрівання планети внесло Ель-Ніньо. Кліматичне явище зародилося на сході Тихого океану в травні й надміру впливає на глобальну температуру практично по всій планеті. Пік впливу очікується з лютого по квітень 2024. Тож перебуваємо лише на початку цього шляху.

Нові статті

Схожі статті

Цей лайфхак зекономить ваш час і сили! Як потрібно прати штори та тюлі, щоб не прасувати потім – працює 100%

Постійно прасуєте все після прання, але не хочете цього робити - вихід є! Що потрібно зробити, щоб штори та тюлі були рівними після "очищувальних процедур".

“Міс Всесвіт 2024”: як виглядає 80-річна бабуся трьох онуків, що вийшла в фінал щорічного конкурсу

В 2024 році фіналісткою конкурсу "Міс Всесвіт" стала… 80-річна бабуся. Чой Сун Хва зуміла миттєво стати знаменитістю завдяки міжнародному конкурсу і набула статусу найстаршої моделі.

Хоч і не рідна, але… Чи спілкується дружина Віктора Павліка з його донькою, яка на 7 років за неї старша

Віктор Павлік і Катерина Репяхова мають спільного сина Михася, але до шлюбу з блогеркою співак був одружений тричі, тож має ще дітей - чи спілкується теперішня дружина з його донькою Христиною?

Він не зміг бути з нею до кінця свого життя – як виглядає екс-дружина Миколи Тищенка, з якою були 7 років

Здавалося, що шлюб Миколи Тищенка та Алли Барановської сповнений любові і гармонії, але все це була лише ідеальна картинка - як виглядає колишня обраниця екс-телеведучого, яка народила йому сина.