У Парижі заборонили електросамокати, у Києві – двоколісна навала, у Кропивницькому трощать те, що є

Електросамокати з одного боку є зручним екологічним видом транспорту, а з іншого завдають мешканцям великих міст чимало клопоту. Як вирішується проблема в кожному конкретному випадку?

Київ

У столиці й так було складно пробитися через навалу електросамокатів повсюди. Тепер додався ще один сервіс прокату, тож двоколісних засобів пересування стане ще більше. Містяни обурені, що пересування самокатами не врегульовано правилами дорожнього руху.

Прокат електросамокатів у Києві

Для перехожих є загроза наїзду. Самі керманичі теж частенько травмуються через незадовільний стан дорожнього покриття чи несправність самих двоколісних електрокарів. Звісно, дуже зручно вийти з метро й дістатися потрібної адреси на самокаті. Це виходить набагато дешевше, аніж їхати на власній машині. Але й проблем, як бачимо, з появою такого сервісу додалося.

Кропивницький

Такої навали електротранспорту, як у Києві, в обласному центрі поки не спостерігається. Прокат електросамокатів запрацював зовсім недавно і ще не набув загрозливих масштабів для містян.

Прокат електросамокатів у Кропивницькому

Однак є інше проблема. Невідомі вандали трощать двоколісні транспортні засоби, розкидані по всьому місту. Допоки поліція ще не розібралася, яка причина такої неадекватної поведінки – звичайне хуліганство чи протест проти застосування двоколісних гаджетів.

На початку літа було засуджено крадія прокатних електрокарів. Злодюжка має сплатити понад 50 тисяч гривень власнику сервісу та отримав 5 років за ґратами з іспитовим терміном в 1 рік.

Париж

Парижани пішли ще далі й провели референдум, за підсумками якого з 1 вересня взагалі заборонили роботу в місті подібних прокатних сервісів. 89% парижан висловилися за те, щоб прибрати з вулиць ці транспортні засоби.

Прокат електросамокатів у Парижі

Електросамокати дратували жителів європейської столиці, валяючись повсюди. Та й безпека користувачів перебуває під великим питанням. Тож віднині розсікати на самокаті по паризьких вулицях можна лише власникам двоколісних транспортних засобів, а на орендованих – зась.

Нові статті

Схожі статті

“Я була залежна від нього”: 35-річна Ксенія Мішина розповіла, якими були її стосунки з першим чоловіком

Ксенія Мішина має сина Платона, якого народила від свого першого коханого, але стосунки були не тривалими та вони розійшлись. Що відомо про першого чоловіка акторки?

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?

“Напевно, настав час”: Олена Віницька зізналась, що розлучалась з чоловіком аж на 2 роки і назвала причину

Екс-учасниця жіночого тріо Олена Вінницька вперше зізналась, що мала з чоловіком Сергієм Большим кризу та розлучалась на два роки - що сталося між подружжям?