Бабине літо 2023: синоптики назвали дату, коли в Україні варто очікувати потепління у жовтні

Бабине літо 2023 в Україні: погодні секрети та пригоди жовтня, про які вам варто знати, готуватися до тривалого потепління чи діставати знову теплі речі

На сайтах метеорологічних служб прогнозують помітне похолодання в Україні в жовтні, тож необхідно бути готовими до можливих ранніх заморозків. Незважаючи на те, що початок осені був типовим, з помірним теплом, очікується зменшення температур. Це стало причиною настання двох-трьох періодів “бабиного літа”.

Прогноз перших заморозків та чи буде тепло

Вже в жовтні нас очікує значне похолодання. У середині осені висока ймовірність настання перших заморозків. Тим часом денна погода залишатиметься теплою і вітряною, але жовтень принесе нам перші морозні та холодні ночі. Також жителі України можуть очікувати невеликі дощі, проте значних морозів в цей період поки не передбачається.

Чи буде знов бабине літо?

Перші два бабині літа вже були у вересні, останнє вірогідно настане після Покриву в середині жовтня. Попри те що тривав період без опадів, у нічний час температура повітря опускатиметься все нижче, але сильних заморозків очікувати не слід. Приблизно у двадцятих числах жовтня очікується, що зігрівання повітря буде відбуватися поступово, чому буде сприяти послаблення атмосферного тиску, за словами Ігоря Кибальчича, українського синоптика. Він також зауважив, імовірність опадів збільшиться та значно зросте хмарність. Малоймовірною подією вважається випадання першого снігу, в жовтні. Винятком – високогірні райони Карпат, малоймовірне.

Бабине літо в Україні прийде у другій половині місяця, як підкреслив синоптик Ігор Кибальчич. Однак він додав, що тривалість цього періоду важко передбачити.

Погода в листопаді 2023 : що чекати

Унаслідок помірного тепла у вересні, синоптики передбачають надходження неприємних несподіванок у вигляді різкого похолодання. З цими змінами на календарі, зима в цьому році наступить досить рано. Спеціалісти прогнозують дощовитий листопад. Перша частина має бути вологою і з нетривалими опадами. Тоді вночі температура опускатиметься в мінуси, а вдень буде трохи вищий 0°C.

Потепління в середині листопада ймовірно

Температура повітря трохи підвищиться до кінця цієї десятиденки, при цьому кількість опадів зменшиться.

В середині місяця обіцяють незначне потепління. Друга частина має бути досить теплою, майже без опадів.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?