Дивовижа на авіашоу в Сан-Франциско: літаки радянські, а символіка українська. Як таке сталося?

У Сан-Франциско щороку проводиться авіашоу. Та цьогоріч завдяки українцям літаки, що зазвичай приймають участь у небесному дійстві, терміново перефарбували.

Авіашоу завершилося вдало

Наші земляки побачили, що американські льотчики в межах Тижня флоту влаштовують авіашоу на літаках Су-26. Гостей Сан-Франциско знітило, що радянські засоби для літання пофарбовані, як годиться, в кольори червоного прапора і мають відповідну символіку на крилах та фюзеляжі.

Сушка здобула жовто-блакитні кольориТож представникам аеробатики довелося пояснювати, що ця символіка нині ототожнюється з нацистською. Пілоти Ренді Ховелл та Корі Ловелл знайшли в цих словах рацію. Тож вирішили перефарбувати “сушки”. Вийшло доволі привабливо.

Так літальні машини здобули жовто-блакитні кольори, що повністю задовольнило відвідувачів авіаційного шоу. Можна вважати це невеличкою українською перемогою.

Авіашоу завершилося невдало

Не завжди авіашоу в Америці мають подібний позитивний результат. Так, недільного дня в серпні в рамках Yankee Air Museum Thunder Over Michigan Air Show відбувався політ на радянському винищувачі МіГ-23.

Міг упав на житловий комплекс

На жаль, щось пішло не так. Літак упав просто на житловий комплекс у місті Бельвілл та пошкодив кілька автівок. Пілот та його помічник катапультувалися, але залишилися живими. Щоправда, втрапили до шпиталю з незначними ушкодженнями, сповістила пресслужба аеропорту Детройта. Розпочато розслідування, покликане виявити причини, які призвели до катастрофи в небі.

Перший випробувальний політ МіГ-23 відбувся в 1967 році. За 2 роки літак зі змінною конфігурацією крила був узятий на озброєння.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?