Огірок завдовжки 90 см та цибулина завважки 9 кг: якими ще рекордами можуть здивувати нас городники

Кожен городник навесні сподівається на гарний урожай овочів. Та іноді всі його очікування просто шокують результатами, оскільки на кущі виростає овоч неймовірних розмірів.

Цибулина на 9 кг

Гігантська цибулина

Англійці щороку влаштовують у Харрогіті виставку квітів. Оскільки дійство відбувається восени, то фермери представляють ще й власні досягнення. Цьогоріч усіх здивувала цибулина, що затягнула аж 8,97 кг. Напевно, Гарету Гріффіну вдалося виростити найбільший фітонцид у світі.

Картоплина на 11 кг

Гігантська картоплина

А ліванському фермеру пощастило виростити гігантську картоплину. Кхаліл Семхат не повірив власним очам, коли зважив дивний екземпляр. Він потягнув на 11,2 кг.

Огірок більше метра

Гігантський огірок

Ще один англійський рекорд було досягнуто не у вазі, а в довжині вирощеної городини. Себастьян Сускі заміряв огірок на своєму обійсті, й у нього полізли очі на лоба – зелений овоч сягнув 113,4 см.

Українські рекорди

Наші городники теж не пасуть задніх. Залюбки копирсаються у землі й дивують оточення шаленими результатами.

Гігантський помідор

Зокрема, у 2017 році овочівник зі Львівщини Роман Вишинський виключно на органічних добривах виростив помідор вагою 1,5 кг. Це не лише рекордна вага. Чоловік ще й самотужки вивів даний сорт томатів, назвавши його “Шапка Мономаха”.

Гігантський стручок

Родина з Закарпаття так ретельно поливала посадку стручкових, що квасоля у них виросла півметрова.

Гігантське виноградне гроно

На Миколаївщині своя атмосфера. Там виноградар Руслан Панченко потішив рекордно великим гроном винограду. Його урожай лише на одній гілці склав 6,77 кг.

Гігантський дайкон

А це вже рекорд 2021 року від селекціонера Зеновія Сича. Чоловік висадив японську редьку дайкон, застосовуючи підлив води прямо в грядки. Восени ж з’ясувалося, що диво-овоч сягнув 80 см. Викопувати таких гігантів було значно складніше, ніж висаджувати й доглядати.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?