Православний щоденник на 24 жовтня 2023 року: свято Ікони Божої Матері “Всіх скорботних Радість”. Прикмети

Православний календар за новим стилем: 24 жовтня православні християни святкують день Ікони Божої Матері "Всіх Скорботних Радість" та згадують мученика Арефу. На яку погоду сьогодні натякає туман?

В 24-й день жовтня 2023 року християни української православної церкви святкують одразу декілька свят. Нагадаємо, що православний календар з 1 вересня цього ж року було переведено на Новоюліанський стиль. Тому зараз багато церковних свят змістилося на інші дати. Наш православний щоденник стане у нагоді всім, хто ще не звик до нових правил святкування.

24 жовтня - День Ікони Божої Матері
24 жовтня – День Ікони Божої Матері

24 жовтня — вівторок. Від Нового Року нас відокремлюють всього 68 днів. В церковному календарі сьогодні — одразу декілька свят. Християни святкують день Ікони Божої Матері “Всіх Скорботних Радість”. Вона є одною з найвідоміших серед вірян та вважається Чудотворною. До неї звертаються всі нужденні, кому потрібна втіха. Також цій Іконі моляться в скорботі та печалі, під час душевного болю або невиліковній хворобі. Божа Матір полегшує страждання душі, допомагає поповнити продовольчі запаси, позбавляє від наркотичної та алкогольної залежності. За її допомоги успішно вирішуються складні ситуації на роботі. Також Ікона Божої Матері захищає від ворогів та вважається заступницею сиріт.

Віряни 24 жовтня вшановують пам’ять мученика Арефи, який у VI столітті правив у містечку Негран, що у Гравії. В цьому регіоні мешкали християни. Аравійський цар Дунаан, який був юдеєм за своєю вірою, вирішив знищити всіх послідовників Христа та направив у Негран своє військо. Але воїнам не вдалося взяти містечко, і тоді цар пішов на хитрість. Він пообіцяв, що тільки оподаткує юдейство, але не буде вимагати обов’язкового переходу до цієї віри.
Християни відкрили брехуну ворота та дуже скоро про це пожалкували. Клірики церкви були заживо спалені на вогні. Арефу та інших старійшин кинули до в’язниці. Цар пустив по місту своїх проповідників, яки умовляли християн обернутися в іудейство. Але марно. Мученицька смерть чекала більш ніж 4 тисячі осіб, що проповідували віру Христа.

Прикмети 24 жовтня

Прикмети на 24 жовтня 2023 року
Прикмети на 24 жовтня 2023 року

Прикмети 24 жовтня дозволяють спрогнозувати погоду на найближче майбутнє та дізнатися, коли слід очікувати морозної погоди?

  • ранковий перший сніг свідчить про морозну зиму;
  • місяць знаходиться у серпанку — скоро наступить негода;
  • вночі на небі зникли всі хмари — скоро вдарять морози;
  • туман спустився на землю — найближчими днями прийде потепління;
  • верхівки дерев вкриті жовтим листям — майбутня зима буде довгою та суворою;
  • якщо на деревах повсідалися великі зграї ворон — незабаром прийдуть сильні снігопади.

Хто святкує Іменіни?

За церковним календарем Іменіни 24 жовтня відзначають Афанасій, Петро, Георгій, Олексій, Іван, Микола, Іраклій.

Що краще не робити в цей день?

Якщо ворони сідають на дерева 24 жовтня - це до снігопадів
Якщо ворони сідають на дерева 24 жовтня – це до снігопадів

Сьогодні краще утриматися від сварок із родичами. Якщо просять милостиню чи допомогу — відмовляти ні в якому разі не можна. Щоб вберегти себе від порчі — намагайтесь не брати цього дня подарунки від незнайомців. Головна заборона на 24 жовтня — не бити скляний посуд або дзеркало, бо це може спричинити хвороби та неприємності в родині.

Що можна робити в 24-й день жовтня?

День сприятливий для візитів до храму. Сьогодні слід молитися Іконі Божої Матері “Всіх Скорботних Радість”. Вважається, що вона допомагає вирішити найважчі життєві ситуації.
Ще цього дня традиційно готували зимовий одяг – прали та провітрювали його. День підходить для здійснення операцій з нерухомістю (купівля-продаж). Вони будуть успішними.
Народна прикмета на цей день каже, що всі, хто зустрів по дорозі білого собаку — можуть розраховувати на вдачу. Якщо ж песик піде за вами по п’ятах, то весь наступний рік ви не будете відчувати серйозних проблем з грошима.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?