Все про нові тарифи на світло: що зміниться з 1-го листопада та як українцям заощаджувати? Економія можлива

Тарифи на електрику в листопаді 2023 року: чого очікувати українцям? Чи зросте ціна за світло наприкінці осені та як платити менше? Корисна порада для тих, хто хоче знижку до 50% .

Осінь — традиційний час для підвищення вартості комунальних послуг. Чи варто українцям очікувати підвищення цін на електричну енергію у листопаді 2023 року? Давайте розберемося.

Вартість електричної енергії не буде зростати до весни
Вартість електричної енергії не буде зростати до весни 2024 року

В червні цього року вартість електричної енергії для побутових споживачів України підвищилася до 2.64 гривень за 1 кіловат використаної послуги. Раніше українці оплачували спожиту електроенергію за двома тарифами. Один з них складав 1.44 гривень за 1 кіловат і діяв, якщо кількість спожитих протягом місяця кіловатів не перевищувала 100 одиниць. Якщо ж споживач намотував більше, то за кожний кіловат після “пільгової” сотні йому потрібно було заплатити 1.68 гривень. Після червневого підвищення цей розподіл був прибраний і зараз громадяни України повинні оплачувати 2.64 гривні за кіловат електроенергії незалежно від обсягів споживання.

Згідно з офіційною інформацією, з 1 листопада 2023 року тариф на електричну енергію для побутових споживачів залишиться незмінним і складе 2.64 гривні за кіловат/год електричної енергії.

Вартість світла взимку залишиться на тому ж рівні
Вартість світла взимку залишиться на тому ж рівні

Втім, є й гарні новини для тих, хто хоче заощадити. Деякі споживачі можуть сплачувати на 50% менше за спожиту електроенергію. Для цього їм потрібно лише встановити вдома двозонний лічильник. Тариф для цієї категорії громадян складе всього 1.32 гривні за 1 кіловат/год.

Представники комунального підприємства, що відповідає за забезпечення країни електроенергією, запевнили українців — до кінця опалювального сезону 2023-2024 років ціни на електроенергію та газ зростати не будуть. Але вже в квітні наступного року ситуація може змінитися і за світло доведеться платити більше. Рівень цін ще буде залежати від стану енергосистеми та загальної ситуації в Україні.

Нові статті

Схожі статті

Корабель багатства в океані вдачі: названо 3 знаки Зодіаку, яких з 5 липня чекає щедрий подарунок долі

Життя цих трьох знаків Зодіаку буде насичене радісними емоціями, починаючи з 5 липня 2024: що очікувати Терезам, Рибам та Лев - щастя буде всюди.

“Ми спали в одному ліжку”: Володимир Ярославський розсекретив, чи дійсно крутив роман з Ольгою Мартиновською

Лише колега та дружба, чи все ж таки між ними дещо більше? Суддя "МастерШеф "Володимир Ярославський зізнався, чи мав романтичні почуття до Олі Мартиновської?

Вийшла заміж по “зальоту”: Катерина Осадча пригадала, як одружувалась з Юрієм Горбуновим, будучи вагітною

Катерина Осадча вже понад 7 років у щасливому шлюбі з Юрієм Горбуновим та вважаються міцною парою шоубізу: телеведуча розповіла, як виходила заміж з животиком.

З макіяжем і манікюром: 86-річна Ада Роговцева не поступається вродою 80-річній іконі краси Катрін Денев

Українська акторка Ада Роговцева в свої 86 років залишається такою ж вродливою, як і багато років тому. В жіночності і красі ця жінка цілком може перемогти французьку співачку Катрін Денев.