“Ніна Митрофанівна заслужила”: на честь української співачки хочуть назвати вулицю Києва, але є незгодні

Вулиця російського письменника Лєскова може бути перейменована на честь Ніни Матвієнко. Петиція — є, але деякі громадяни її критикують. Чому? Розповідаємо.

Ніна Митрофанівна Матвієнко покинула цей світ 8 жовтня, а вже за 3 дні після цієї сумної події на порталі Київської міської держадміністрації була опублікована петиція щодо перейменування однієї з вулиць у Печерському районі столиці на честь виконавиці українських пісень.

На честь Ніни Матвієнко пропонують назвати вулицю в Києві
На честь Ніни Матвієнко пропонують назвати вулицю в Києві

Ініциатива була подана киянином Данилом Василинюком, який наголосив, що Ніна Матвієнко заслуговує на те, аби в самому центрі української столиці на її честь була названа вулиця.
Автор петиції пропонує до перейменування вулицю в Печерському районі столиці, яка зараз носить назву російського письменника Миколи Лєскова.

вулиця Миколи Лєскова в Києві, яку хочуть перейменувати
вулиця Миколи Лєскова в Києві, яку хочуть перейменувати

На цей час вона вже набрала 1773 голоси, але серед киян є й ті, кому ідея Данила Василинюка не до вподоби. Вони вважають, що зараз є й більш гідні представники українського суспільства, на честь яких можна було б назвати вулицю.

Петиція з проханням назвати вулицю столиці на честь Ніни Матвієнко
Петиція з проханням назвати вулицю столиці на честь Ніни Матвієнко

Дискусія з приводу петиції розгорнулася під публікацією митця Олександра Слободянюка у соцмережі Facebook, який попрохав підтримати ініциативу. В своєму дописі він зауважує, що в українській столиці не повинно бути вулиць, названих на честь російських митців. Імена міжнародним фестивалям та проспектам нашої країни мають давати яскраві носії українського ДНК – такі, як Ніна Митрофанівна Матвієнко.

Художник закликав почати зміни з невеличкої вулиці Печерського району Києва, але деякі коментатори висловилися проти. Дехто вважає, що в наш час потрібно перейменовувати вулиці на честь героїв, що віддали своє життя за вільну Україну.

Коментарі під дописом художника Олександра Слободянюка в соцмережі
Коментарі під дописом художника Олександра Слободянюка в соцмережі

Одна з підписниць художника Слободянюка у Фейсбуці навіть пригадала висловлювання Ніни Митрофанівни щодо дій росії в Україні. Співачка чомусь називала їх “клановим протистоянням”, а крім того вважала народи ворогуючих нині країн — братніми.

— Я проти, – пише інша користувачка — тільки за “братовбивчу війну” ця людина негідна

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?