Світлини на тлі жовтого листя – недобра прикмета. Чому їх краще не робити та що чекає неслухняних?

Народні прикмети не втрачають популярності навіть у сучасному світі. Одна з них — про жовте листя. Виявляється, що яскравий пейзаж осені несе в собі небезпеку. Розповідаємо, чому

Листопад — яскраве природне явище, яке відбувається пізньою осінню. Листя на деревах спочатку змінює свій традиційний зелений колір на рожевий, жовтий, помаранчевий, пурпурний, а потім — починає тихесенько кружляти у повітрі, облітаючи на землю. Різнокольорова ковдра з опалого листячка — чи не ідеальний фон для красивих світлин? Саме через свої яскраві та різноманітні кольори осінь зі своїм листопадом так популярна серед професійних фотографів та звичайних людей, які бажають зробити яскраві світлини для домашнього альбому.

Але тут треба бути обережним. Серед багаточисленних народних прикмет є й така, що не радить фотографуватися на тлі осінніх пейзажів та листопаду. Наші предки вірили в те, що листопад несе в собі негативну енергетику, яка може погано вплинути на життя людини, зображеної на світлині.

Яскравий листопад може принести нещастя
Яскравий листопад може принести нещастя

Справа в тому, що листопад — це біологічний процес, що втілює в собі в’янення природи. Дерева поступово засинають перед зимівлею, життєві процеси в них вповільнюються та зупиняються. Крім того, у землі зменшується кількість вологи та поживних речовин. Щоб вберегти сили для холодної пори року — рослини скидають з себе листя. Завдяки процесу листопаду листя на деревах оновлюються, але…

Явище листопаду саме по собі символізує відмирання старого, а це вже несе в собі негативні енергії. Через світлину вони можуть увійти і в життя людини, яка сфотографувалася на тлі жовтого листячка на землі. Саме тому народна прикмета не радить проводити портретну фотозйомку поряд з намальованими осінню пейзажами.

Осінь - пора листопаду та яскравих фотозйомок
Осінь – пора листопаду та яскравих фотозйомок

Втім, такі народні забобони можуть бути лише предметом уяви наших пращурів, що асоціювали листопад з відмиранням живого. Можливо, ця прикмета і не працює — якщо в неї не вірити.

Нові статті

Схожі статті

Такого ви ще не пробували! Як приготувати пряний хрін з помідорами – вийде не лише смачно, а й бюджетно

Ви закохаєтесь у цю страву з першого погляду: кулінари розповіли, як приготувати хрін з помідорами та що для цього потрібно. Простий покроковий рецепт.

З макіяжем та манікюром: 31-річна Марія Яремчук показала, що в красі та стилі нічим не поступається Ріанні

Марія Яремчук – молода українська співачка родом з Чернівців. Вона народилась в родині артиста Назарія Яремчука і з дитинства захоплювалась музикою, приймала участь у різноманітних концертах.

Дизайнерський ремонт, світлі тона та багато простору: Тімур Мірошниченко показав, як виглядає його квартира

Шоумен Тімур Мірошниченко показав свою величезну квартиру біля Дніпра, в якій він живе з дружиною та чотирма дітьми: як виглядає оселя зіркового подружжя?

“Для мене це табу”: 38-річна Злата Огнєвіч розповіла, що була в стосунках з одруженим чоловіком – подробиці

Співачці Златі Огнєвіч не дуже щастить у коханні навіть після шоу "Холостячка". Нещодавно зірка розповіла, що одним із її романів був із одруженим чоловіком - що відомо?