У Нідерландах ставлять випуск летючих автівок на потік: скільки коштуватиме та яку швидкість розвиватиме

Зовсім скоро ніхто не дивуватиметься, що небом розсікатимуть летючі автівки. У Нідерландах запускають виробництво дивакуватих транспортних засобів.

На розробку Liberty нідерландською компанією PAL-V було витрачено довгих 15 років. Перша серія дивних машинок зійде з конвеєра вже у 2024 році. Заплановано випуск 90 крилатих агрегатів, які коштуватимуть 499 тис. євро.

Перші випробування PAL-V Liberty провели у 2009 році. Ще за 3 роки пафосно показали, як виглядатиме перша модель летючки. Врешті справа доходить логічного завершення. Побачити й замовити перші ластівки можна буде вже цього листопада у Мюнхені.

Летючі автомобілі поставили на потік у Нідерландах

Нідерландський автопром збирається згодом запустити в небо ще й більш бюджетну версію Liberty за ціною 299 тисяч євро. Щоправда, водійського посвідчення для керування такою автівкою буде недостатньо. Доведеться пройти спеціальні льотні курси, здобувши у підсумку ліцензію пілота.

Летюча автівка є гібридом звичної для всіх нас машини та гелікоптера. Автожир є 4-метровою капсулою з гвинтами – носійним і штовхальним. Вага конструкції всього 664 кг завдяки використанню композитних матеріалів. А вмістити такий небо-земний транспорт здатен двох осіб.

Летючі автомобілі поставили на потік у Нідерландах

Під капотом прихований двигун Rotax, що має потужність 200 к.с. і здатен злітати на висоту до 3500 м та розвивати швидкість до 180 км/год. Пролетіти на пташці Liberty без дозаправляння можна пів тисячі кілометрів.

Сідає летюче авто вертикально, а от для розгону знадобиться хоча б 200 м дороги. До речі, рухатися трасою допомагає інший двигун із розгоном за 9 секунд до сотні та оголошеною швидкістю у 170 км/год.

Тим часом китайці теж не пасуть задніх. Тут уже видають ліцензії на летючі безпілотні таксі. Це щось на кшталт дрона з капсулою для пасажира. Літальний апарат EHang планують розпочати використовувати для екскурсійних польотів у Гуандуні вже до кінця цього року.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?