За юліанським календарем в листопадні святкуємо релігійні свята в інші дні. Розповідаємо все детально

Листопад приносить з собою хвилю незвичайних змін у релігійному календарі, пожвавлюючи другу половину місяця святами, які зазвичай вважалися чисто "зимовими"

Православна Церква України нагадує нам про нещодавні зміни, пов’язані з переходом на новий юліанський календар.

Тепер Різдвяний піст розпочинається 15 листопада і триває до 24 грудня, до Різдва Христового. Цей піст суворий та тривалий – 40 днів. Він покликаний нагадати людині про духовні цінності, про внутрішнє очищення та про зміцнення зв’язку з божественним. Піст – це не тільки відмова від певних продуктів, а й час для молитви, роздумів і саморозвитку, який допомагає набути гармонії не тільки з тілом, а й з душею.

Нагадаємо про духовні цінності та внутрішнє очищення
Нагадаємо про духовні цінності та внутрішнє очищення

День Введення в храм Пресвятої Богородиці, який раніше святкувався 4 грудня, тепер чудово прикрашає наш календар 21 листопада. Це подія, яка символізує духовне піднесення та очищення. У цей особливий день важливо поводитися з особливою повагою до оточення і дотримуватися чистоти у своїх вчинках і словах. Важливо уникати сварок, образ та злості.

8 листопада відзначається Собор архістратига Божого Михайла та інших небесних сил безтілесних, а 13 листопада припадає день пам’яті святителя Іоанна Золотоустого. Віками люди вдавалися до молитов у пошуку заступництва та захисту до Архангела Михайла. Це відображення віри у могутність і справедливість архангела, який завжди готовий допомогти тим, хто звертається до нього з чистим серцем та щирими проханнями.

Середина листопада нагадує нам про двох важливих апостолів: Філіппа (14 листопада) та Матвія (16 листопада). Ці дні наповнюють нас духовною глибиною та святою спадщиною.

Важливою датою, яку ми будемо вшановувати цього місяця, є 25 листопада. Цього дня ми вшануємо пам’ять жертв голодоморів, молитвою згадаємо тих, хто постраждав від цієї трагедії. Цей рік приносить 90-ті роковини Голодомору 1932-1933 років, нагадуючи нам про страшну сторінку історії України.

Ці дні приносять у наше життя духовне збагачення і нагадують нам про важливість віри та молитви у житті кожної людини.

Нові статті

Схожі статті

Стала другою матірʼю: чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков показав сина, якого вона виховувала, як рідного

Чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков, з яким вона прожила в законному шлюбі 10 років, до самої своєї смерті – має сина від першого шлюбу. Він розповів, як Руслана ставилась до хлопця.

Не холостяк, як думають всі: 50-річний Олексій Суханов розповів, хто є його обраницею і чим вона займається

Ведучий Олексій Суханов був одружений, але розлучився понад 8 років тому, незважаючи на це чоловік вже знайшов нову обраницю - хто вона така та як виглядає?

“Мої діти вдома”: Марічка Падалко не стримала емоцій від зустрічі з молодшою донькою, яку не бачила 1.5 роки

Телеведуча Марічка Падалко поділилась у соцмережах емоціями з приводу повернення додому молодшої доньки Катрусі. Дівчина не була вдома 1.5 роки і за цей час встигла наздогнати зіркову маму у зрості.

Закуска на всі випадки життя: як приготувати кабачки по-корейськи – розлетиться за 10 хвилин з вашого столу

Нереально смачна закуска на будь-яку пору року з простих інгредієнтів - ви будете в захваті: як приготувати кабачки по-корейськи. Покроковий рецепт.