Українці в Німеччині: чи можна знайти роботу, якщо не знаєш мови та який рівень зарплат пропонують

Німеччина від початку вторгнення прихистила в себе більш ніж 1 мільйон українців. Яку роботу там пропонують нашим громадянам, чи є вона взагалі і скільки платять? Читайте про це в матеріалі

Ситуація в Україні змушує багатьох громадян облаштовувати своє життя за кордоном. Багато європейських країн надали тимчасовий прихисток нашим біженцям. Серед них є і Німеччина, в якій зараз перебувають понад 1 мільйон українців. Інтеграція наших в німецьку громаду відбувається успішно, і дедалі більше українських громадян намагаються офіційно працевлаштуватися на роботу в Німеччині.

Чи є шанс знайти роботу тим, хто не знає німецької мови та скільки платять за таку працю? Згідно з офіційною інформацією, українці, що переїхали з України до Німеччини та не знають тамтешньої мови — роботу знайти зможуть. Працевлаштуватись їм можливо в сфері логістики або ж на виробництві. Приблизний розмір заробітної плати за таку роботу складає 12-13 євро за годину праці, але без податкових відрахувань.

Робота в Німеччині для українців - скільки можна заробити?
Робота в Німеччині для українців – скільки можна заробити?

Робота в логістиці не вимагає знань німецької мови, бо зазвичай в складських умовах чи на підприємствах вже працюють люди, які розмовляють українською мовою та можуть сприяти комунікації між новими співробітниками та керівництвом.

В Німеччині можна знайти і вакансії зі значно вищими ставками. Наприклад кур’єрам поштового оператора платять 16.03 євро за годину праці без податкових відрахувань. Крім того, працівники, що влаштувались на роботу в Німеччині, можуть розраховувати на компенсаційні виплати за інфляцію. Їх розмір буває різним, а виплачують таку компенсацію як місцевим мешканцям, так і іноземним громадянам і в тому числі — українцям. Наприклад, ті ж поштові кур’єри можуть отримувати приблизно 190 євро компенсації за інфляцію за один місяць роботи. Також роботодавці Німеччини відкриті для співробітництва з українцями, які добре володіють англійською мовою.

Які вакансії пропонують роботодавці в Німеччині українцям?
Які вакансії пропонують роботодавці в Німеччині українцям?

Зараз в Німеччині намітилась тенденція до підвищення зацікавленості у співробітниках з України. Завдяки спрощеному доступу до ринку праці, допомозі іноземцям з освоєнням мовних та інтеграційних курсів — працевлаштування в Німеччині стає більш привабливим. В порівнянні з минулим роком німецькі роботодавці більш зацікавлені та відкриті для працевлаштування українців.

Українці в Німеччині можуть заробити на сезонних роботах
Українці в Німеччині можуть заробити на сезонних роботах

Німецький інститут економічних досліджень наводить цікаву статистику, згідно з якою вже зараз біля 31% українських біженців демонструють професійну активність за кордоном. Для порівняння — на початку повномасштабного вторгнення цей показник становив всього лише 18%. В майбутньому експерти очікують його подальшого підвищення до 70%-80%.

Нові статті

Схожі статті

Стала другою матірʼю: чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков показав сина, якого вона виховувала, як рідного

Чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков, з яким вона прожила в законному шлюбі 10 років, до самої своєї смерті – має сина від першого шлюбу. Він розповів, як Руслана ставилась до хлопця.

Не холостяк, як думають всі: 50-річний Олексій Суханов розповів, хто є його обраницею і чим вона займається

Ведучий Олексій Суханов був одружений, але розлучився понад 8 років тому, незважаючи на це чоловік вже знайшов нову обраницю - хто вона така та як виглядає?

“Мої діти вдома”: Марічка Падалко не стримала емоцій від зустрічі з молодшою донькою, яку не бачила 1.5 роки

Телеведуча Марічка Падалко поділилась у соцмережах емоціями з приводу повернення додому молодшої доньки Катрусі. Дівчина не була вдома 1.5 роки і за цей час встигла наздогнати зіркову маму у зрості.

Закуска на всі випадки життя: як приготувати кабачки по-корейськи – розлетиться за 10 хвилин з вашого столу

Нереально смачна закуска на будь-яку пору року з простих інгредієнтів - ви будете в захваті: як приготувати кабачки по-корейськи. Покроковий рецепт.