Немилість Короля: Чарльз III не покликав рідного сина принца Гаррі на святкування свого 75-річчя

Принц Гаррі впав у немилість до рідного батька. Король Великобританії Карл III не запросив спадкоємця на свій день народження. В чому тут справа? Деталі — у матеріалі

Королю Чарльзу (Карлу III) виповнюється 75 років. Більшу частину з них він перебував у статусі принца та чекав на свій королівський трон. І ось – дочекавсь. Він був коронований 6 травня 2023 року.  А вже 14 листопада цього ж року в резиденції Clarence House запланована вечірка з приводу 75-річчя Короля. Чарльз відзначить свій перший день народження у новому статусі. Відомо, що на святі будуть присутні лише найближчі друзі та члени королівської родини. А ось опального та рудого принца Гаррі чомусь не запросили. Також пропозицію відвідати свято не отримала і його законна дружина Меган Маркл. Вони вже не сім’я для Короля?

Британський принц Гаррі та його батько: король Карл III
Британський принц Гаррі та його батько: король Карл III

Знакова дата в житті нового Короля Британії знов привернула увагу суспільства до взаємовідносин між членами королівської родини і, зокрема — між королем Чарльзом та його молодшим сином від принцеси Діани — принцем Гаррі.

Конфлікт в англійській королівській родині виник та став на заваді подальшому спілкуванню Гаррі з батьком, братом Вільямом та його родиною після одруження молодшенького з принців на американській акторці Меган Маркл.

Принц Гаррі впав у немилість у свого батька
Принц Гаррі впав у немилість у свого батька, короля Карла III

Незадоволеність дружини Гаррі відношенням у Палаці до її особи, потім — низка скандальних та публічних інтерв’ю — все це спровокувало охолодження у стосунках між родичами. У 2020 році принц Гаррі з маленьким сином Арчі та жінкою Меган взагалі виїхали з Британії, склавши королівські повноваження.

З того моменту пройшло вже 3 роки, але суспільство все одно цікавиться життям принца Гаррі та його відносин із батьком-королем. І ось, напередодні 75-річчя Короля Чарльза видавництво The Sunday Times поширило чутки. Нібито принц Гаррі відхилив запрошення від батька на день народження. Декілька днів тому з’явилося офіційне підтвердження від представника родини Сассекських: герцог та герцогиня дійсно не приїдуть святкувати ювілей короля Карла III. Однак причина зовсім не в тому, що вони відмовились від запрошення, бо… цього запрошення не було взагалі. Представник заявив про це одному з видавництв Британії – MailOnline.

— Не відбулося жодних контактів щодо запрошення на майбутній день народження Його Величності — зазначає він.

Також представник родини Сассекських додає, що в нього та і в герцогів теж є певні розчарування з приводу того, що Sunday Times повідомило всю цю історію невірно.
Інше джерело, що наближене до пари герцогів Гаррі та Меган Сассекських, запевняє — принц взагалі нічого не знав про святкування 75-річчя Карла III, допоки ЗМІ не опублікували цю інформацію.

Друг родини Сассекських впевнений, що Гаррі винайде спосіб, як подзвонити та привітати батька із днем народження. Він робив так завжди — зробить і на цей раз. Також друг припускає, що чутки про відхилення запрошення могли поширити і представники королівського Палацу. Це могло бути зроблено заради того, щоб відволікти увагу від нещодавнього візиту короля Карла III до Кенії, де місцеві мешканці закликали його вибачитись публічно за колоніальне минуле Великобританії.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?