Українська стрічка “Між нами” за перший тиждень прокату зібрала півмільйона гривень та тисячі квитків. Сюжет

Українське кіно з великою касою: дебютна стрічка від режисерки Соломії Томащук за перший тиждень прокату зібрала 515 194 гривні. Чим цікавий її сюжет для глядачів і які нагороди отримав фільм? Деталі

Дебютний психологічний тріллер від режисерки Соломії Томащук вийшов в прокат тиждень тому і за цей час зібрав вже 515 194 гривні касових зборів. Всього за 7 останніх днів прокату було продано 3182 квитки.

Сюжет повнометражної стрічки розповідає непросту історію двох жінок, що пов’язані не тільки аб’юзивними стосунками, але й спільною таємницею. Життя головних героїнь сильно змінилось після того, як вони стали заручницями випадкового вбивства.
Обидві жінки повинні зробити досить складний вибір. Саші треба вирішити, що ж робити далі зі своїм чоловіком, Аня ж ніяк не може впоратися з родинними проблемами та власним сином. В кожної з них — своя життєва ситуація, але є й дещо спільне — психологічна травма.

Гостросюжетний триллер “Між нами” відзняли ще в 2020 році. Держкіно України виділило на зйомки стрічки близько 11 мільйонів гривень (за результатами перемоги сюжету в 11-му пітчингу Держкіно). Головні ролі виконали Ірма Вітовська-Ванца, Анастасія Пустовіт, Дмитро Сова та Євген Єфремов. Прем’єра стрічки відбулася в Сеулі на кінофестивалі “International Women’s Film”.

Головні чоловічі ролі в фільмі Між нами виконали українські актори: Дмитро Сова і Євген Єфремов
Головні чоловічі ролі в фільмі Між нами виконали українські актори: Дмитро Сова і Євген Єфремов

Творці цієї кінострічки називають її відвертою історію, в якій переплетені дві абсолютно різні, але в чомусь схожі жіночі долі. До виходу в офіційний прокат фільм “Між нами” вже встиг прийняти участь у декількох кінофестивалях (“Молодість” в Гамбурзі і “Миколайчук Open” в українських Чернівцях. Також він удостоївся 3-х нагород на фестивалі “New York International Women’s”.

Перший офіційний трейлер фільму “Між нами” був представлений глядачам 17 жовтня, а в прокат стрічка вийшла 2 листопада. Психологічний трилер тримає глядача в напрузі до самого фіналу, а його сюжет ще раз доводить — карма існує.

Виконавиця головної ролі Ірма Вітовська-Ванца дала свій коментар щодо прем’єри та зазначила, що тема аб’юзу була актуальна для України та українців ще до повномасштабного вторгнення.

Також акторка підкреслила, що жанр психологічного трилеру цій стрічці надала саме його режисерка Соломія Томащук. Більш того, фільм став для Соломії дебютною роботою. В сюжеті розглядається тема психологічних травм, які обумовлені відсутністю любові. Багато з таких травм беруть свій початок ще в дитинстві. В фільмі дуже ясно демонструється переплетіння давнішніх травм з повсякденним життям та їх вплив на нього.

Режисер фільму Між нами Соломія Томащук з акторками Анастасією Пустовіт та Ірмою Вітовською-Ванца
Режисер фільму Між нами Соломія Томащук з акторками Анастасією Пустовіт та Ірмою Вітовською-Ванца

Також акторка і виконавиця ролі Ані в фільмі “Між нами” наводить статистичні дані, згідно з якими лише за 2019 рік було зафіксовано 800 тисяч звернень до Національної поліції щодо сімейного аб’юзу. Вітовська зазначає, що насильство теж може бути різним, не тільки сексуальним або ж фізичним.

Дехто з тиранів використовує економічне насильство, або ж психологічне. Багато жертв бояться розповідати про знущання і замовчують проблему. Цікаво, що аб’юзерами можуть бути не лише чоловіки, але й представниці жіночої статі. Найстрашніше, на думку акторки — це коли мимоволі жертвами насильства стають діти.

Сюжет фільму “Між нами” розповідає про дитячу психологічну травму, яку отримала одна з героїнь. Друга її травма виникає вже у дорослому житті. За словами Ірми Вітовської — в цій кінострічці є певна інтрига, яка розкривається глядачам лише у фіналі.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?