Картину Пікассо продали за 139 мільйонів доларів на аукціоні: один факт про те, кого намалював митець

На Нью-Йоркському аукціоні було продано картину французького митця Пабло Пікассо "Жінка з годинником". Вартість товару вражає: 139 мільйонів доларів. Знайомимо вас з історією створення цієї картини

Днями в Нью-Йорку відбувся аукціон “Sothebyʼs”, на якому було продано картину французького митця Пабло Пікассо. Вартість роботи склала 139 мільйонів доларів!
Картина “Жінка з годинником”, про яку йде мова — одна з найцінніших робіт всесвітньо відомого художника. Дорожче неї хіба що інша картина Пікассо під назвою “Алжирські жінки”. Її теж продавали на аукціоні, але це було 8 років тому — у 2015-му. Тоді покупець віддав за мистецтво від Пікассо 179,3 мільйони доларів.

Картина Пабло Пікассо Жінка з годинником була продана на аукціоні майже за 140 млн. доларів
Картина Пабло Пікассо Жінка з годинником була продана на аукціоні майже за 140 млн. доларів

Раніше “Жінка з годинником” належала колекціонерці на ім’я Емілі Фішер Ландау. Вона придбала її в далекому 1968 році і додала до своєї приватної колекції, яка налічувала загалом 120 різноманітних творів мистецтва.
Коли Емілі померла — всі картини з її приватної колекції стали виставляти на продаж на аукціонах. Картина “Жінка з годинником” має дуже цікаву історію створення. Відомо, що на ній зображена коханка та муза художника Пабло Пікассо. Модель із Франції Марія-Тереза Вальтер зображена митцем сидячою в кріслі на темно-блакитному тлі. Дата створення роботи — 1932 рік.

Найдорожча картина Пабло Пікассо Алжирські Жінки
Найдорожча картина Пабло Пікассо Алжирські Жінки

Знайомство Марії-Терези Вальтер з художником Пабло Пікассо відбулося, коли дівчині було лише 17 років. Художнику на той час вже було 45. Пікассо мав офіційну дружину — балерину Ольгу Хохлову з України. Але це не завадило йому завести молоду коханку, яка потім стала його “золотою музою”.

Картини Пабло Пікассо в техніці кубізму
Картини Пабло Пікассо в техніці кубізму

Марія-Тереза Вальтер в подальшому була героїнею багатьох творчих робіт та картин французького митця. Серез сучасних колекціонерів найбільш популярні такі картини, як “Оголена жінка”, що була продана на аукціоні за 67, 5 мільйонів доларів у 2022 році. На ній теж зображена Марія Вальтер. В Пікассо є й інші портрети коханої музи Марії, які мають зараз високу цінність. Наприклад, “Оголеність, зелене листя та бюст” в 2010 році продали за 106, 5 мільйонів доларів, а роботу митця “Жінка сидить біля вікна” в 2021 році купили за 103,21 мільйона доларів.

Нові статті

Схожі статті

Краще взнати це зараз, ніж ніколи: чи потрібно мити мʼясо перед приготуванням – лайфхак на мільйон

Не кожен українець знає, що не можна робити з мʼясом перед його приготуванням, але даремно: чи можна його мити та чи є від цього користь - розповідаємо.

“Посватали дівчиноньку”: Віктор Павлік знайшов до пари іншу і показав її. З ким вийшов в люди “Шикидим”?

Віктор Павлік вийшов у світ разом з чарівною білявкою. Пара міцно трималась за руки і цей момент потрапив на відео. Дивно, але офіційній дружині співака, Катерині Репяховій це все… сподобалось.

Абсолютно дві різні людини: як виглядав Святослав Вакарчук 30 років тому: змінився непомітно, але сильно

Популярний соліст гурту "Екеан Ельзи" Святослав Вакарчук поділився архівними фото, як він виглядав 30 років тому - довге волосся, щетина та підтягнуте тіло.

Як охолодити квартиру чи будинок, якщо немає кондіціонера: ці методи реально працюють влітку. Спробуйте!

Літо в 2024 році видалось занадто теплим. В умовах відключень світла скористатись кондиціонером неможливо, тому українцям стануть у нагоді поради по охолодженню квартири підручними засобами.