Нова платіжка по газу під № 3: українцям доведеться додатково розраховуватись за ще одну послугу. Деталі

Платіжка № 3 від газопостачальної компанії. За яку послугу українцям доведеться розраховуватись додатково та та які роботи вона включає до себе? Читайте далі детальніше

Зовсім скоро українці будуть отримувати ще одну — вже третю за рахунком квитанцію від газопостачальної компанії. В ній буде вказано вартість оплати за технічне обслуговування внутрішньобудинкових мереж. Згідно з чинним законодавством, у власника є право самостійного вибору тієї компанії, яка на умовах договору та за окрему плату буде виконувати технічне обслуговування газових мереж всередині багатоквартирних будинків. Виконавцем цієї послуги може виступати як місцевий облгаз, так і інші компанії, що мають відповідний дозвіл.

Третя платіжка за газ: за що ще будуть платити українці?
Третя платжка за газ: за що ще будуть платити українці?

Експерти зауважують, що розподіл газу можуть припинити примусово — згідно з вимогами чинного законодавства і у тому випадку, якщо виявлено неналежне забезпечення технічного обслуговування газопостачальних мереж, а також — не виконані їх поточні ремонти.
В той же час, за словами експертів — допоки нормативно-правова база в цій сфері не була реформована остаточно — процедура відключення газопостачання облгазами має маніпулятивний характер, та виглядає як спроба порушити права мешканців багатоповерхового будинку.

Після укладання договору з постачальником послуги з обслуговування внутрішньо будинкових мереж — представники служби повинні раз на рік оглядати газопроводи, контролювати наявність вільного доступу, якість ущільнення простору між трубами та своєчасно прибирати з нього бруд, а за необхідності — відновлювати газорозподільні конструкції.

Оплата по трьом квитанціям: за що прийдеться платити ще?
Оплата по трьом квитанціям від газопостачальної організації

Крім того, у багатоквартирних будинках проводиться перевірка герметичності з’єднань газопроводу із газовим обладнанням в квартирах. Її періодичність – раз на 6 місяців. Для цього використовують мильну емульсію або ж спеціальні прилади контролю. Усунення виявлених витоків газу відбувається відразу.

Щорічно, під час технічного огляду газового обладнання, спеціалісти перевіряють наявність тяги в вентиляційних та димових каналах. Також надавач послуги контролює належну роботу стаціонарних сигналізаторів, що сповіщають про рівень загазованості приміщень.

Раз на 12 місяців виконується перевірка працездатності запірних пристроїв, що встановлені на газопроводах. Майстри служби очищують їх від залишків мастил та корозії.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?