Популярні крупи в Україні стрімко дешевшають: актуальні цінники на макарони, гречку та рис у супермаркетах

В середині листопада в українських супермаркетах спостерігається зниження вартості на деякі види круп. Що стало дешевше, які крупи подорожчали, а які продаються за тою ж ціною? Читайте далі

Українські супермаркети в середині листопада стрімко знижують вартість деяких видів круп. Зокрема, продовжують дешевшати гречана крупа і макарони. А ось ціна рису, навпаки — збільшилася. Серед різноманіття круп залишилось на тому ж ціновому рівні тільки пшоно. Розповідаємо, в яких супермаркетах зараз дешевше купувати бакалію.

Гречка

середня вартість гречки в українських супермаркетах зменшилась
Середня вартість гречки в українських супермаркетах зменшилась

Станом на 14 листопада середня вартість гречки в Україні порівняно із минулим місяцем зменшилася до 32,15 гривень за 1 кг (ціна до зниження — 35.12 гривень). Таким чином, одна з найпопулярніших серед українців круп коштує у листопаді навіть дешевше, аніж у довоєнні часи. Найменший цінник на гречану крупу наразі в Ашані: 27.5 гривень/кг. Трохи дорожче продають гречку Metro (28.9 гривень/кг) і Novus: (32.29 гривень/кг). Найдорожче вона коштує у супермаркеті Varus (39.9 гривень/кг) — за даними Мінфіну. Середня вартість цієї крупи на сьогодні складає 32.15 гривень.

Рис

Середня вартість рису в порівнянні із жовтнем збільшилась
Середня вартість рису в порівнянні із жовтнем збільшилась

Ціни на рис сьогодні коливаються в залежності від його виду. Наприклад, середня вартість довгого рису зараз складає 72.96 гривень/кг, а в жовтні цей же показник був на декілька копійок меншим: 72.81 гривень/кг.

Середня ціна пропареного довгого рису у листопаді теж трохи підвищилась — до 61.9 гривень (в жовтні вона була на рівні 60.01 гривень/кг).

Найдорожчим серед усіх видів рису виявився круглий. Середня вартість на нього зараз складає 84. 25 гривень, хоча в жовтні вона була на рівні 75.5 гривень/кг. Самий дешевий круглий рис наразі у супермаркеті “Varus”: 60.82 гривень/кг. Найдорожче його продають у “Metro”: 97.41 гривень за 1 кг продукту.

Аналогічна ситуація по цінам і з іншими видами рису. Пропарений дешевше за все у “Varus”: 45.5 гривень за 1 кг.

Пшоно

Середня вартість пшона у листопаді залишилась на тому ж рівні: 33.9 гривень за 1 кг
Середня вартість пшона у листопаді залишилась на тому ж рівні: 33.9 гривень за 1 кг

На тому ж ціновому рівні у порівнянні із жовтнем залишилося пшоно. Один кілограм цієї крупи коштує зараз 33.9 гривень/кг, а найдешевше його продає супермаркет “Ашан” (по 30. 60 гривень/кг).

Макарони пір’я

Макарони пір'я теж подешевшали: їх середня вартість зараз - 27.45 гривень
Макарони пір’я теж подешевшали: їх середня вартість зараз – 27.45 гривень

Макарони пір’я у “Varus” можна купити по 24.4 за 1 кг. В жовтні їх вартість в цьому супермаркеті була такою ж самою. А ось середня ціна трохи зменшилася: з 27.54 гривень/кг до 27.45 гривень/кг.

Нові статті

Схожі статті

Забудьте все, що знали до цього: чому не можна розбивати яйця ножем або ложкою – безпека понад усе!

Кожна друга господиня робить помилку, коли розбиває яйця ножем або ложкою. Такий спосіб - не зовсім безпечний. Дізнайтесь, чому шеф-кухарі не радять ним користатись.

“Ми розмовляли про це лише 1 раз”: Руслана Лижичко розповіла, чи готова всиновити дитину – своїх ще не має

Переможниця Євробачення-2004 Руслана Лижичко заговорила про всиновлення дитини, так як своєї не має: яке рішення прийняли разом із чоловіком Олександром Ксенофоновим?

Інтрижка на стороні: 5 українських зірок, які часто зраджували своїм коханим – Остапчук, Мозгова та інші

Були у шлюбі з одними, але згодом вибрали собі інших: зірки українського шоу-бізнесу, які були невірними своїм партнерам - Олена Мозгова, Володимир Остапчук та інші.

Пішли від других половинок заради одне одного: Ольга Сумська розповіла, як закохалася у Віталія Борисюка

Ольга Сумська 5 років прожила у шлюбі з першим чоловіком Євгеном, але наступні роки свого життя присвятила Віталію Борисюку: як познайомилось подружжя?