Допоки поляки урізають фінансування українських біженців, німці збільшують виплати: кому і скільки видадуть

На тлі утоми від війни в Україні та зниження підтримки біженців у Західній Європі Німеччина навпаки вирішила суттєво підвищити допомогу з виплатою різноманітних пільг.

Німеччина додає

Після 24 лютого 2022 року найбільше українців втекли від війни до Польщі. Але значна частина людей опинилася й у Німеччині. Уряд цієї країни надавав всіляку фінансову допомогу постраждалим від бойових дій.

Українці отримували виплати, ідентичні до тих, що виплачуються німцям. З 1 січня 2024 року їх розміри мають збільшитися. Такого рішення дійшла Федеральна рада на основі подання Федерального міністерства соціальних справ.

Тож усі біженці, які отримували Bürgergeld або будь-які інші види соціальної допомоги, стануть отримувати більше. Для самотніх дорослих заплановано збільшення суми виплат на 61 євро, тож з Нового року це буде вже €563.

Загалом стандартна ставка соціальної допомоги зросте на 12%. Отже, сімейним парам виплачуватимуть по €506 на кожного (на 55 євро більше), дорослим людям в установах – €451 (зросте на 49 євро).

Збільшаться розміри виплат і на дітей: на кожного підлітка держава сплачуватиме €471 (+51 євро), на дітей €390 (+42 євро), на малюків до 5 років €357 (+39 євро). Окрім цього, зросте допомога на придбання шкільного приладдя.

Польща віднімає

Натомість у Польщі зовсім інша ситуація. Вже у 2024 році багато українців залишаться без певних видів соціальних допомог. Оскільки масові виїзди людей з України припинилися, то в уряді вирішили скоротити певні види виплат.

Цьогоріч українські біженці з маленькими дітьми мали право на допомогу в 400 злотих за програмою 400 Plus, до тисячі злотих за програмою Rodzinny kapitał opiekuńczy та 500 злотих за програмою “Сім’я 500+”.

Нові статті

Схожі статті

Стала другою матірʼю: чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков показав сина, якого вона виховувала, як рідного

Чоловік Руслани Писанки Ігор Ісаков, з яким вона прожила в законному шлюбі 10 років, до самої своєї смерті – має сина від першого шлюбу. Він розповів, як Руслана ставилась до хлопця.

Не холостяк, як думають всі: 50-річний Олексій Суханов розповів, хто є його обраницею і чим вона займається

Ведучий Олексій Суханов був одружений, але розлучився понад 8 років тому, незважаючи на це чоловік вже знайшов нову обраницю - хто вона така та як виглядає?

“Мої діти вдома”: Марічка Падалко не стримала емоцій від зустрічі з молодшою донькою, яку не бачила 1.5 роки

Телеведуча Марічка Падалко поділилась у соцмережах емоціями з приводу повернення додому молодшої доньки Катрусі. Дівчина не була вдома 1.5 роки і за цей час встигла наздогнати зіркову маму у зрості.

Закуска на всі випадки життя: як приготувати кабачки по-корейськи – розлетиться за 10 хвилин з вашого столу

Нереально смачна закуска на будь-яку пору року з простих інгредієнтів - ви будете в захваті: як приготувати кабачки по-корейськи. Покроковий рецепт.