ТОП-8 + одне правило, яких зобов’язані дотримуватись діти британської королівської родини: реверанс та інші

Королівське життя тільки зовні здається безтурботним. Насправді, усі королівські особи мають чимало обов'язків. Суворі правила в Королівстві Британії є навіть у маленьких спадкоємців. Ось вони.

Хлопчики королівської родини до певного віку носять шорти

Світлини старшого сина герцога та герцогині Кембриджських — принца Джорджа у шортах вже давно гуляють соціальними мережами. Хлопчик з’являвся в них навіть на офіційних заходах і це — не його особистий вибір. Шорти в гардеробі маленьких хлопчиків королівської родини — суворе правило етикету. Згідно з ним — дорослі чоловіки та хлопці більш старшого віку носять штани. А ось маленькі спадкоємці і представники королівської родини чоловічої статі повинні надягати шорти.

Носити штани хлопцям королівства Великобританія дозволяється з 8-ми років.

Подарунки залишати собі не можна

Різдвяні свята все ближче і за доброю традицією діти королівської родини отримають чимало подаруночків від підданих. Але насолодитись ними в малечі навряд чи вийде, бо діти з королівської родини не можуть зберігати більшість подаруночків, оскільки вони отримуються “від імені” Короля.

Втім, якщо подарунок невеликий – його дозволяється залишити собі.

Зустрічі з іноземними лідерами – під забороною

Маленькі діти королів не можуть приймати участь в офіційних заходах, на яких присутні лідери іноземних держав. Але для деяких спадкоємців королівського престолу все ж роблять виключення. Наприклад, в 2016 році маленький принц Джордж завдяки своїм батькам — герцогині Кетрін та герцогу Вільяму, зміг поспілкуватись з колишнім президентом США Бараком Обамою і його дружиною Мішель.

Вивчення іноземної мови

Офіційного правила щодо вивчення іноземної мови дітьми з королівської родини не існує. Але більшість з них все ж займається вивченням іноземних мов з маленьких років. Наприклад, принцеса Шарлота до двох років вже добре говорила англійською та іспанською мовами — і все завдяки тому, що її няня Марія Турріон Боррало народилась і виросла в Іспанії. До речі, старший брат Шарлоти, принц Джордж — теж може розмовляти іспанською. Його мама, герцогиня Кмебриджська Кетрін одного разу зізнавалась, що Джордж зміг порахувати на іспанській мові до 10-ти у віці 4-х рочків.

Навчання з етикету

діти герцогів Кембріджських
Діти герцогів Кембріджських

Діти з королівської родини Британії на публіці ведуть себе доволі стримано – що дуже дивно, адже малеча зазвичай неслухняна. Тут справа в тому, що всі онуки Короля Карла III навчаються етикету з ранніх років.

Перед Королем треба вклонитися та зробити реверанс

Вітання діючого монарха за допомогою поклону та реверансу — обов’язкове правило королівського протоколу. Виконувати його повинні як дорослі члени королівської родини, так і маленькі діти.

Для молодших дітей з королівської родини Британії етикет не такий суворий. Але у віці п’яти рочків малеча вже зобов’язана вклонитися Королю і зробити невеличкий кніксен.

Щоденні ігри на вулиці

Незважаючи на погодні умови діти з королівської родити повинні дотримуватись суворого розкладу і щоденно грати на вулиці. Це суворе правило діє як для сонячної, так і для сніжної або дощової погоди.

Не можна подорожувати разом з іншими спадкоємцями трону

принцеса Шарлота та принц Луі
принцеса Шарлота та принц Луі

Прямі спадкоємці королівського престолу, до яких належать герцог Кембриджський Вільям, його дружина – герцогиня Кембриджська Кетрін та їхні діти – принци Джордж і Луі, принцеса Шарлота — не повинні подорожувати разом. Але члени королівської родини дуже часто порушують це правило. Кожне таке порушення погоджується з Королем. Герцоги Кембриджські з дітьми повинні отримувати прямий дозвіл монарха на спільні подорожі усією родиною.

Консервовані продукти і запакована їжа в меню – під забороною

Достеменно невідомо, чи є правило з приводу їжі обов’язковим. Можливо, члени королівської родини просто мають змогу харчуватись натуральними продуктами, а їжу для них готують кваліфіковані кухарі. Колишній шеф-кухар королеви Єлизавети Даррен Магреді колись зізнавався, що поряд з дітлахами ніколи не бачив консервованих продуктів та упакованої їжі.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?