Три віртуальні музеї, які вам обов’язково варто відвідати онлайн: подорож, не виходячи з дому

Мистецтво не знає меж, особливо у вік Інтернету і віддалених подорожей. Пропонуємо вам зануритись у світ віртуальних музеїв і відвідати одразу три скарбнички мистецтва у різних куточках світу.

Музеї бувають різними. Деякі з них пропонують до уваги відвідувачів мистецькі шедеври минулих століть, інші — експозиції з історії розвитку природи на планеті Земля. В одних музеях зберігаються артефакти давнини, в інших – сучасні цікавинки, які теж варті уваги.

Пропонуємо читачам здійснити віртуальну подорож до трьох цікавих музеїв, що розташовані в різних куточках планети.

Музей Ватикану в італійському Римі

Музей Ватикану - Рим, Італія
Музей Ватикану – Рим, Італія

Музей Ватикану в Римі являє собою цілий комплекс музеїв, в яких зберігаються колекції художніх творів, які збирали Римські Папи. Щороку експозиції в цьому музеї переглядають близько 4 мільйонів відвідувачів. Справжня скарбниця мистецтва, в якій можна побачити художні шедеври епохи Відродження (наприклад, фрески Рафаеля, що зберігаються в Сикстинській капелі або скульптури Берніні).

Музей Акрополю в Афінах

Музей Акрополя: Афіни
Музей Акрополя: Афіни, Греція

В цьому музеї зберігаються безцінні артефакти, знайдені в стародавній Греції. Тут можна побачити Ерехтейон, Парфенон та інші пам’ятки давньогрецької культури. Він був закладений на території Греції 22 грудня 2003 року, але офіційне відкриття відбулося у червні 2009 року.

Цікаво, що вперше відкриття цього музею було присвячено Олімпійським іграм 2004 року в Афінах. Але будівництво комплексу затягувалося. Будівельні роботи наблизились до свого завершення лише в жовтні 2007 року.

Після цього зі старого музею, який розташований біля підніжжя пагорбу Акрополя – стали перевозити артефакти до нового музейного комплексу. У виконанні цих робіт були задіяні 3 величезних крани, хоча відстань між старим та новим музеями складала лише 400 метрів.

Національний Вашингтонський музей природознавства в Америці

Національний музей природознавства у Вашингтоні, Америка
Національний музей природознавства у Вашингтоні, Америка

Один з найбільших музеїв природничої історії у всьому світі. Відвідувачі тут зможуть дізнатись про космос і космічні явища, тваринний і рослинний світ, історію розвитку планети Земля.
В складі величезного музейного комплексу є декілька постійних композицій.

  • зал геології, каміння та мінералів, де зберігається колекція коштовного каміння (сапфір “Зірка Азії”, “Діамант Надії”), понад 300 тисяч каменів корисних копалин, 350 тисяч мінералів, 350 тисяч часток метеоритів;
  • зал походження людини імені Девіда Коха (він був відкритий до століття музею у березні 2010 року та присвячений еволюційному розвитку людини на Землі), головна експозиція музею включає в себе 75 копій черепів, інтерактивне генеалогічне дерево земної людини за останні 6 мільйонів років її розвитку, а також – окрему тематичну галерею, що присвячена впливу кліматичних змін планети на суспільство, а також – впливу самої людини на довколишнє середовище;
  • зал палеонтології, де зберігаються рештки понад 570 тисяч динозаврів, амфібій та рептилій, що були знайдені у різних куточках світу;
  • зал комах імені Оркін, в якому представлені живі комахи, а ще – стенди з розповідями про цих істот;
  • зал ссавців імені Берінга, де кожен експонат – це окремий твір сучасного мистецтва, який розповідає відвідувачам про еволюцію ссавців в різних умовах, а ще в цьому залі представлена найбільша в світі колекція безхребетних ссавців, яку збирали протягом 19-20 століть;
  • зал океаністики імені Сант, який вважають найбільшою реконструкцією в історії музею, на території залу виставлені 674 зразки морської фауни, а всього в розпорядженні музею налічується понад 80 мільйонів таких зразків.

Також в музеї природознавства працюють зал Африки, павільйон рослин та метеликів, а також – виставка птахів.

Нові статті

Схожі статті

Дизайнерський ремонт, світлі тона та багато простору: Тімур Мірошниченко показав, як виглядає його квартира

Шоумен Тімур Мірошниченко показав свою величезну квартиру біля Дніпра, в якій він живе з дружиною та чотирма дітьми: як виглядає оселя зіркового подружжя?

“Для мене це табу”: 38-річна Злата Огнєвіч розповіла, що була в стосунках з одруженим чоловіком – подробиці

Співачці Златі Огнєвіч не дуже щастить у коханні навіть після шоу "Холостячка". Нещодавно зірка розповіла, що одним із її романів був із одруженим чоловіком - що відомо?

“Я була залежна від нього”: 35-річна Ксенія Мішина розповіла, якими були її стосунки з першим чоловіком

Ксенія Мішина має сина Платона, якого народила від свого першого коханого, але стосунки були не тривалими та вони розійшлись. Що відомо про першого чоловіка акторки?

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?