Дюймовочка існує насправді: як виглядає 16-річна дівчинка, яка народилася з вагою у 900 г. ФОТО

Коли дитина народилася з вагою 900 г, лікарі були певні, що немовля не виживе. Натомість дівчинка вже відзначила 16 років, хоча й має дуже мініатюрний вигляд.

У 2007 році в англійській родині Гарсайдів народилася дівчинка, яку назвали Шарлоттою. Немовля було зовсім крихітним й важило всього 900 г. Вагітність жінки розвивалася нормально, а перейми розпочалися на 8-му місяці.

Перед пологами лікарі були певні, що мають справу з 24-им тижнем вагітності. Насправді ж це був уже 36-ий. Малятко було схоже на порцелянову ляльку. Медики не давали шансів на життя, але Шарлотта всупереч прогнозам уже відзначила 16-річчя.

В Англії Дюймовочка відзначила 16 років

На жаль, дівчинка так і залишилася Дюймовочкою, хоча всі її родичі мають нормальні людські параметри. Дитинство дитини минуло по лікарнях. Доводилося весь час здавати купу аналізів. Було складно, але Шарлотта все винесла з дивовижним спокоєм.

Тож попри мініатюрні розміри дитина має сталевий характер. Скільки відміряно жити з таким рідкісним генетичним діагнозом, не береться прогнозувати жоден лікар. Натомість рідня Шарлотти насолоджується кожним днем спілкування з дитиною.

В Англії Дюймовочка відзначила 16 років

Тепер Гарсай знає, що страждає на первинну карликовість. Цей ген присутній у батьків дівчинки, але не передався жодній іншій дитині, проявившись виключно у Шарлотти. У неї не лише маленький зріст, але й вушка, ніс, череп, дуже мало волоссячка на голові.

Зазвичай люди з карликовістю не виростають вище метра й рідко доживають до підліткового віку. Коли маму Шарлотти виписали з пологового будинку, попередили, що навряд чи вони відзначать 1-річчя дитини. Натомість минуло вже 16 років, а дівчинка жива.

Вона ходить до школи, отримує відмінні оцінки, залюбки спілкується з однокласниками й не здатна довго всидіти на одному місці. Шарлотта бере участь у всіх родинних розвагах і навіть катається на конях.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?