Телефони-розкладачки повертаються: оновлені моделі можна згортати як заманеться, хоч у трубочку звертати

До України це нововведення практично ще не дійшло. Тим часом протягом 2023 року у світі було продано вже 18 мільйонів смартфонів із гнучким екраном. Індустрія шалено розвивається у цьому напрямку.

Уперше про телефон, який можна згинати, людство дізналося у 2019 році. Відтоді виробництво китайських та корейських моделей лише нарощувалося. Серед окреслених планів – зростання продажів у 2027 році до 100 млн апаратів.

Якщо раніше, зігнувши смартфон, його можна було викинути, то тепер з’явилися технології, завдяки яким власник телефону може згортати й розгортати смартфон, збільшуючи чи зменшуючи екран за потреби.

Як виглядає гнучкий смартфон

Назвати новітні моделі телефонів гнучкими у прямому сенсі поки що не можна. Вони більше нагадують розкладачки. Досягнути подібного ефекту вдалося завдяки заміні скляних дисплеїв на пластикові.

Першими показали розкладний смартфон Galaxy Round ще у 2013 році представники Samsung. Хоча на ІТ-виставках можна було побачити втілення подібної технології у життя й раніше від інших виробників. Тоді корпус ще не вмів згинатися, а лише був трішки ввігнутим.

Як виглядає гнучкий смартфон

У 2016 році Lenovo представила гнучкий браслет CPlus і планшет Folio, який можна було за потреби зігнути навпіл. У серію подібні апарати запустили лише за кілька років. Розробникам довелося ще трішки доопрацювати технології, щоб запобігти ламанню дисплеїв й досягти 70-тисячної планки циклів згинання-розгинання.

Перші моделі запустили в продаж у 2018-му. Китайський FlexiPai мав дисплей у 7,8 дюйма і спокійно складався книжечкою. Коштувала нова іграшка $1300. Услід за нею розгойдалися й інші виробники гаджетів.

Напевно, є щасливчики, що мають подібні моделі смартфонів і в Україні. Серед зірок поки що таких не було помічено, а от топполітики й бізнесмени вже напевно не змогли пройти мимо новинки.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?