Кіт на ім’я Мяо став мером тварин у містечку в Італії: як виглядає пухнастик та що входить у його обов’язки

В італійському муніципалітеті Чивіта д'Антіно в провінції Л'Аквіла з'явився свій мер тварин. Ним став чорно-білий котик Мао, що до цього був талісманом міста. Детальніше читайте далі у статті.

У муніципалітеті з населенням у 980 осіб (серед яких є один громадянин України), що знаходиться в 85 кілометрів від Рима, з’явився перший мер тварин. Ним став котик Мяо, що є улюбленцем доньки заступника справжнього мера містечка. До речі, це не перший кіт-чиновник в Італії – у сонячній країні в містечку Гравеллона-Ломелліна у Ломбардії традиція обирати котячого мера процвітає аж з 2005 року.

В італійському містечку чорно-білий кіт став мером тварин

Територія муніципалітету Чивіта-д’Антіно складає всього 28 квадратних кілометрів, і котик Мяо, що “облазив” уже кожну щілину в містечку, доволі довго був його талісманом. Кіт, попри те що має хазяїв, прогулюється по муніципалітету в пошуках пригод, їжі та ласки від місцевих жителів.

Кіт настільки полюбився жителям, що пані мер Чивіта-д’Антіно Сара Чіккінеллі разом із заступником вирішили зробити його місцевим “мером кішок”. Це зробили символом поваги місцевої влади до прав тварин, і способом привернення уваги до волелюбних та пригодницьких братів наших менших. Як кажуть справжні можновладці, важливо розуміти, що навіть маючи власний дім та господаря, деякі кішки можуть лишатися мандрівниками та заглядати до інших у пошуках пригод – і за це їх не варто засуджувати.

Відомо, що Мяо залишиться на “посаді” протягом року, а потім шляхом висунення і голосування – як на справжніх виборах, – оберуть нового мера тварин. Мяо носить стрічку у вигляді прапора Італії та все так само вештаєтсья по Чивіта-д’Антоніо, звеселяючи жителів та виконуючи цим свої обов’язки пухнастого чиновника. Місцеві люблять котячого мера настільки, що став героєм книжки казок для дітей авторки Мануели Ротілі та красується на її обкладинці.

А що про це думаєте ви?

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?