Катрін Деньов озвучила збірку “Абрикоси Донбасу”: відтепер українська поезія є у книгарнях Франції

Одне з французьких видавництв випустило аудіокнигу "Абрикоси Донбасу" авторства української поетеси Любові Якимчук. Озвучила її дуже відома французька акторка Катрін Деньов.

Поетична збірка “Абрикоси Донбасу” була перекладена французькою мовою, озвучена Кетрін Деньов у версії аудіокниги і опублікована в видавництві “Les éditions des femmes”. Про це стало відомо із соціальних мереж української письменниці – Любов Якимчук написала публікацію в Facebook і розповіла цю чудову новину.

Також в опублікованій аудіоверсії всі охочі зможуть почути голос самої Любові Якимчук – авторка озвучила заголовки, та декілька віршів рідною мовою. До речі, на веб-сайті “Les éditions des femmes” вже можна прослухати вірш “Як скласти жінку”, який Катрін Деньов і Любов Якимчук зачитали разом. До речі, переклад збірки французькою у фізичному вигляді вийшов ще минулого року.

Любов Якимчук із французьким виданням збірки "Абрикоси Донбасу"
Любов Якимчук із французьким виданням збірки “Абрикоси Донбасу”

Любов Якимчук – 38-річна українська поетеса, прозаїкиня та сценаристка, що народилася у Первомайську Луганської області. Свою найвідомішу поетичну збірку, про яку сьогодні йде мова, вона написала у 2015 році. “Абрикоси Донбасу” увійшла в рейтинг “10 найкращих українських книг про АТО” за версією “Forbes Україна”. Читачам теж полюбилася збірка, і доказ цьому – її фігурування в списку найкращих книжок десятиліття.

За права на публікацію збірки “Абрикоси Донбасу” боролися два видавництва, і Любов Якимчук все ж обрала менше – “Les éditions des femmes”, що має багату історію. Це феміністичне видавництво, засноване 1972-го року, яке очолювала Антуанетта Фуке – феміністка, психоаналітик та учасниця визвольного руху француженок. Не дивно, що вони так хотіли опублікувати збірку авторства української поетеси, ще й на тему, що має навколо себе багато міфів та спекуляцій.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?