Одеситка нахапалася кредитів, заклала свій будинок і здійснила мрію: перша українка потрапить у космос

Колишня мешканка Одеси Ліна Бороздіна зібралася стати космічною туристкою. За приватний політ українці довелося сплатити доволі кругленьку суму й очікувати майже 19 років.

Одеситка, яка нині мешкає в США, вирішила здійснити дитячу мрію і відбути в космічний простір як туристка. Все виявилося доволі складно. Ліна Бороздіна у 2005 році сплатила $450 тисяч й очікувала на запрошення в суборбітальний космос.

Одеситка стане першою космічною туристкою України

Урешті жіночка дочекалася видатного дня. Її записали до екіпажу космоплана Unity, і жінка вирушить у небо разом із трьома іншими астронавтами. Таким чином стане першою українкою у галузі космічного туризму.

Побувати в космосі Ліна мріяла з самого дитинства. Татусь багато розповідав 3-річній дитині про зірки. Показував сузір’я на небі. Найулюбленішим із них для дівчинки була Мала Ведмедиця. Завжди шукала її з завзяттям.

Одеситка стане першою космічною туристкою України

Одеситка давно перебралася жити до США. Коли виросла, опанувала професію біохіміка. Займається науковими дослідами в цій галузі. Робить відкриття у царині клінічної ДНК, тобто практично з нічого створює нове життя.

Одеситка стане першою космічною туристкою України

У вільні хвилини Бороздіна полюбляє лежати на спині, спрямувавши погляд у зіркове небо. Щойно дізналася про можливість відвідин космічного простору, тут же почала робити відповідні кроки в цьому напрямку. Нахапалася кредитів, аби тільки мати можливість оплатити квиток. Навіть власний будинок заклала заради романтичної поїздки до зірок.

Ліна летить у складі чотирьох інших туристів. Подорож має тривати 1,5 години. Кілька хвилин команда космічних туристів проведе у нерухомості. Разом із Ліною поїде і її улюблена іграшка, яка стане першим космічним гномом на Землі.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?