Австралійські вчені влаштували грибам музичне шоу і вони почали рости швидше: результати дослідження

Вчені австралійського університету оприлюднили результати свого дослідження щодо впливу музики на ріст грибів. Як допоможе це відкриття дослідникам - читайте в матеріалі "Один Факт".

Вчені з Університету Фліндерс (Австралія) провели цікавий експеримент. Вони дали послухати музику… грибам. Що з цього вийшло — читайте в матеріалі від “Один Факт”.

Гриби ростуть швидше під музику: дослідження вчених
Гриби ростуть швидше під музику: дослідження вчених

Головна мета вчених, які проводили це дослідження — перевірити вплив музики на розвиток та ріст грибів. Щоб дослідити вплив звуків на ці рослини, науковці взяли декілька пакетиків із зеленим чаєм та ройбушем, щоб закопати їх в землю, якою наповнили звуконепроникну коробку.

Всього таких коробок було дві. В одній із них дослідники програвали тон частотою 8 кілогерц і гучністю 70 Дб протягом 14 днів і по 8 годин на день. Друга група грибів слухала звук частотою 8 кілогерц, але з іншою гучністю: 90 Дб. Строк та час прослуховування музики залишились такими ж: 8 годин на день і 2 тижні (14 днів) поспіль.

Також в дослідженнях приймала участь і 3 група грибів, яка отримувала лише навколишню стимуляцію звуками, без додаткових штучних приладів, гучність якої була менше 30 Дб.

Австралійські вчені дали послухати музику грибам і ось що із цього вийшло
Австралійські вчені дали послухати музику грибам і ось що із цього вийшло

Результати цього експерименту здивували навіть вчених. Обидва набори чайних пакетиків для компостування під впливом гучних звуків… набрали вагу в середньому з 2.5 до 3.1 грамів. Це сталось через прискорення росту грибків. А ось вага контрольних пакетиків, які піддавалися мінімальному впливу звуків із зовнішньої середи – майже не змінилася.

Зроблене відкриття в подальшому допоможе вченим розробити більш ефективні схеми прискореного компостування та відновлення навколишнього середовища.

Дослідження, яке провели австралійські вчені, сприяє більшому розумінню особливостей розвитку рослин. Його результати кажуть про те, що рослини — такі ж самі живі істоти, як і люди. Їх активному росту сприяють приємні емоції та гарна музика.

Нові статті

Схожі статті

“Для мене це табу”: 38-річна Злата Огнєвіч розповіла, що була в стосунках з одруженим чоловіком – подробиці

Співачці Златі Огнєвіч не дуже щастить у коханні навіть після шоу "Холостячка". Нещодавно зірка розповіла, що одним із її романів був із одруженим чоловіком - що відомо?

“Я була залежна від нього”: 35-річна Ксенія Мішина розповіла, якими були її стосунки з першим чоловіком

Ксенія Мішина має сина Платона, якого народила від свого першого коханого, але стосунки були не тривалими та вони розійшлись. Що відомо про першого чоловіка акторки?

Був тричі одружений та має 7 дітей: Дмитро Гордон розповів, як познайомився з дружиною Олесею Бацман

Дмитро Гордон тричі був одружений та має 7 дітей від різних шлюбів, але незважаючи на це він знайшов ту саму Олесю Бацман, з якою понад 12 років разом - як познайомилось подружжя?

Дивна блузка, беретик і яскравий макіяж: Андрій Данилко показав, як змінювався образ Вєрки Сердючки з 90-тих

Вєрка Сердючка здобула шалену популярність завдяки своєму комічному образу, який одразу підкорив публіку, але що змінились з часів 90-тих років?