“Допомогли погодні умови”: в Арканзасі гість із Франції знайшов величезний дорогоцінний діамант

Француз Жульєн Навас приїхав до Америки і пішов на екскурсію до місцевого парку. Яка дорогцінна знахідка його там чекала — читайте в матеріалі від "Один Факт".

Чоловік із Франції приїхав на екскурсію до парку Crater of Diamonds. Жульєн Навас купив квиток до цього парку і… знайшов тут цінний камінчик вагою 7,46 каратів.

Француз знайшов в Арканзасі великий алмаз
Француз знайшов в Арканзасі великий алмаз

Камінь лежав беспосередньо на землі в області пошуку алмазів, розташованій на території парку, що має площу 37 акрів.

 

Я прийшов у парк близько дев’ятої години — розповів Навас.

 

Також він зазначив, що до самісінького обіду займався розкопками і роздивлявся на землі все те, що на ній виділялося. Знайти цінний камінчик йому допомогла… дощова погода.

Справа в тому, що за кілька днів до приїзду Наваса у містечку пішов сильний дощ. Небесна волога змила бруд з камінчиків і добре намочила землю навколо.

 

Коли дощ падає на поле — він змиває увесь бруд навколо і відкриває усі камінчики, мінерали та алмази, що розташовані біля поверхні — повідомив Жульєн Навас

 

Трохи пізніше після своєї знахідки Навас прийшов до Центра виявлення алмазів, що розташований на території державного парку. Чоловік продемонстрував фахівцям свої знахідки і ті повідомили, що він став володарем доволі дорогоцінного алмазу, а саме: коричневого діаманту вагою 7.46 карата.

Винахідник повідомив, що вже дав своєму камінчику ім’я. Навас назвав його на честь коханої нареченої: Carine Diamond. В подальшому чоловік планує розділити цей камінчик на 2 окремих діаманти однакового розміру. Один із них він подарує майбутній дружині, а інший — доньці, яку йому народить кохана Карінє.

Алмаз — дорогоцінний мінерал, який в природі може існувати необмежено довго. В умовах вакууму часто перетворюється на графіт. Саме з цього каменю виготовляють діаманти. Для цього використовують техніку огранки.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?