ЗМІ: Помер Король Великобританії Чарльз III – що відомо і чи насправді Англія втратила вінценосну особу

ЗМІ поширюють інформацію про велику втрату Великої Британії: помер король Чарльз, якому декілька місяців тому діагностували онкологічне захворювання. Що відомо на цю хвилину — розповідає "Один Факт".

ЗМІ та неофіційні джерела повідомляють про велику втрату для Англії. Помер Чарльз III, який вдягнув корону всього лише рік тому. Раніше стало відомо, що монарх хворів на онкологію.

Помер король Чарльз III
Помер король Чарльз III

Деякі джерела повідомляють, що син покійної королеви Великобританії Єлизавети II, Чарльз III теж пішов на той світ у віці 75-років. Однак офіційні ЗМІ, наближені до королівського палацу (наприклад, Daily Mail) — цю новину офіційно не підтверджують. Немає підтвердження і на офіційній сторінці королівського Палацу в Instagram.
Головний доказ, який послужив поштовхом для розповсюдження новини про те, що король Великої Британії Чарльз III помер — це скріншот з сайту Букінгемського палацу. Втім, вже невдовзі з’ясувалось, що цей документ — не справжній.

Новину про смерть короля Чарльза III стали поширювати російські ЗМІ, але з якою саме метою — невідомо. На російську сторінку про короля Чарльза у Вікіпедії навіть встигли внести зміни і вказали дату смерті вінценосного монарха. Але згодом ці зміни все ж були видалені.

Король Великої Британії Чарльз ІІІ помер: фейковий скріншот із сайту Букінгемського палацу
Король Великої Британії Чарльз ІІІ помер: фейковий скріншот із сайту Букінгемського палацу

Нібито підтвердженням сумної новини стали і світлини прапорів над Букінгемським палацом, які приспустили. Їх оприлюднили у Twitter, та згодом стало зрозуміло — ці світлини старі.

“Один Факт” нагадує, що король Чарльз III зійшов на престол менш ніж рік тому. Це сталось після смерті його мами, королеви Єлизавети II. Коронація Карла III відбулась в травні 2023 року.

На початку січня 2024 року стало відомо, що Чарльз захворів на рак і скасував усі свої офіційні заходи, зосередившись на лікуванні. Цікаво, що такі ж самі неправдиві новини про смерть з’являлись і під час останніх місяців правління королеви Єлизавети. Їх теж поширювали першими російські ЗМІ.

Нові статті

Схожі статті

Як правильно засушити мʼяту на зиму? 5 способів, збереження користі та аромату “приправи” до чаю

Сушена мʼята – чудова рослина для приготування запашного чаю, соусів, салатів та маринадів. Якими способами можна її сушити, щоб заготовка зберегла усі свої корисні властивості?

“Ми вам передзвонимо”: Нікітюк придбала миттєву лотерею і показала, що виграла. 2 мільйони майже в кармані

Леся Нікітюк вирішила пошукати щастя в лотереї. Придбала квиток на касі найближчого супермаркету і показала усім процес стирання захисного покриття монеткою. Чи вдалось їй щось виграти?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

В житті 3 знаків Зодіаку настане біла смуга до кінця 2024 року. Хто ці щасливчики та що їм подарує Всесвіт?

“Я не хочу бути сином Ірини Білик”: 25-річний син співачки Гліб Оверчук розповів, чим займається зараз

Ірина Білик має двох синів, у яких різниця у віці складає 16 років. Гліб Оверчук є старшим сином та наразі проживає за кордоном, але пішов шляхом зіркової мами: чим займається юний артист?