Найстаріша в світі черепаха відзначила 190-річчя. Де живе і як виглядає старожилка тваринного світу?

Найстаріша в світі черепаха декілька днів тому відзначила 190 років із дня народження. Як звуть іменинницю та де саме вона обжилася? "Один Факт" розповість більше подробицей нижче.

Найстаріша в світі черепаха мешкає на острові Святої Єлени. Цей острів – вулканічного походження. Знаходиться він посеред Атлантичного океану, віддалений на 2800 км на захід від Африки. Належить до територій Великої Британії.

Нещодавно мешканка цього острова – черепаха на імʼя Джонатан, відзначила 190 років з дня народження. Після свята тварина стала найстарішою серед усіх, що зараз живуть на планеті Земля.

Черепаха Джонатан
Черепаха Джонатан

Жителька острову народилась на початку 1800-х років. І останні 140 років ця черепаха живе на острові. За десятиліття життя вона пережила чимало потрясінь та історичних подій. На вік Джонатана випало декілька світових війн, розквіт Британської імперії та її падіння, багато померлих королів та королев.

Джонатану усі бурхливі події були ні до чого. Він просто жив на британському острові та насолоджувався своїм черепашачим життям. Всю цю інформацію про черепаху-старожила повідомив Джо Холлінз, який за нею доглядає.

З нагоди дня народження місцеві мешканці влаштували черепасі справжню святкову вечірку. Джонатана пригощали овочами та іншими ласощами. В фінальній частині урочистих заходів відбувся показ фільму, в якому розповідалося про життя Джонатана. Крім цього на честь іменинника з панцирем випустили спеціальну марку, присвячену йому.

Черепаха-велетень Джонатан
Черепаха-велетень Джонатан

В черепахи-довгожительки є власна сторінка у Вікіпедії. Відомо, що ця тварина є самцем альдабрської черепахи. Мешкає вона на території офіційної резиденції губернатора. Володарем черепахи вважається керівництво острову Святої Єлени. За усе життя Джонатан пережив 28 губернаторів.

До 1882 року ця черепаха мешкала в іншому місці – на Сейшельських островах. У віці 50-ти років її перевезли на інший острів Великої Британії, де вона мешкає й донині. Своє імʼя мешканка острова отримала в 1930 році від одного з губернаторів, сєра Спенсера Дєвіса.

Нові статті

Схожі статті

43-річний Потап спародіював 51-річного Винника: показав бур’янець на балконі і назвав точну дату повернення

43-річний український музикант Потап, якого зараз називають втікачем – вирішив спробувати себе в новому амплуа. Він показав пародію на Олега Винника. Дивіться відео з Потапового балкону.

Вже з 1 жовтня: тарифи на Інтернет в Україні можуть стрімко злетіти вгору. На скільки підвищать ціни і чому?

Вже з 1 жовтня 2024 року українські провайдери Інтернету можуть підвищити тарифи на свої послуги втричі. З чим повʼязане суттєве подорожчання послуги? Деталі розповість "Один Факт".

Сказала “так”: 34-річна Ольга Харлан оголосила про найважливіше рішення в житті — Білодід її привітала

Українська чемпіонка Олімпійських ігор-2024 Ольга Харлан повідомила важливу новину. Дівчина прийняла пропозицію руки та серця від свого коханого хлопця, італійського спортсмена Луїджи Самеле.

Космічний камінь пролетів крізь атмосферу: падіння астероїда на Філіппінах вдалось засняти (Фото, Відео)

В середу, 4 вересня, в небі над Філіппінами помітили світ астероїду 2024 RW1. Космічний камінчик стрімголов пролетів крізь атмосферу, осяявши Землю яскравим світлом. Момент потрапив на відео.