В 9 разів важчий за футбольний мʼяч: американець зі штату Айова виростив найважчий баклажан в світі (Фото)

Американський фермер зі штату Айова виростив найважчий баклажан в світі. Овоч вагою більше трьох кілограмів навіть занесли до книги рекордів Гіннеса. Подивіться, як виглядає цей велетень.

Фермер з американського штату Айова виростив на своїй ділянці найважчий в світі баклажан. Овоч вагою 3,778 кг було занесено до книги рекордів Гіннеса.

Гігантський баклажан, який більше приблизно в 10 разів від звичайних синеньких, що продають в магазинах – важить приблизно стільки ж, скільки дорослий йоркширський терʼєр.

Його виростив американський господар Дейв Беннет. Чоловік посадив цей овоч ще на початку квітня поточного року.

Баклажан-гігант, що виріс в штаті Айова
Баклажан-гігант, що виріс в штаті Айова

Гігантський врожай був зібраний у Блумфілді (штат Айова), 31 липня. Заввишки плід сягнув довжини 35,56 см, якщо виміряти від основи до стебла. В обхваті ж його розмір склав 71,12 см.

Фермер вирішив показати баклажан-рекордсмен широкому загалу та виставив його на огляд на одному з американських ярмарків.

Баклажан-рекордсмен виріс в американському штаті Айова
Баклажан-рекордсмен виріс в американському штаті Айова

Беннет – садівник-любитель. Він зізнається, що окрім баклажанів в нього на ділянці також ростуть квіти-хризантеми, дині, кабачки та гарбузи. Втім, баклажани він не надто полюбляє. Але цей овоч дуже полюбляв його батько. Сам же Дейв майже ніколи синенькі не їсть.

До речі, Беннет і раніше вирощував баклажани-гіганти. До цього часу найбільшим синеньким, який виріс на грядочках господаря — був овоч вагою 2,54. Він вважався рекордсменом серед усіх баклажанів Північної Америки.

Американський господар показав гігантський баклажан, який виріс на його ділянці
Американський господар показав гігантський баклажан, який виріс на його ділянці

Цей плід був зібраний в 2022 році і саме з нього Беннет отримав насіння для вирощування нового баклажану, що зміг побити рекорд попередника.

Дейв Беннет зазначив, що велетенський баклажан в цьому році виріс в нього завдяки гарній погоді і тому, що він трохи змінив склад ґрунту і додав до нього відповідних добрив.

Господар ділянки розповів, що на початку вегетації майбутній велетень-баклажан пережив декілька нападів жуків. Крім того, регіоном пронеслися декілька штормів.

Баклажан велетень зі штату Айова
Баклажан велетень зі штату Айова

Беннет також зазначив, що планує зібрати з баклажана-рекордсмена насіння та поділитися ним із селекційними клубами. У багатьох інших фермерів буде можливість виростити свого власного велетня з рослини, в якій перевірені гігантські гени.

Нові статті

Схожі статті

Зірковий рецепт яблучної шарлотки: Наталія Могилевська поділилась осіннім десертом – без борошна і цукру

В останньому місяці літа 49-річна співачка Наталія Могилевська чесно зізналася своїй широкій аудиторії у тому, що її змагання зі схуднення успіхів не мало. Зараз зірка знов рухається до своєї мети.

Переспівала 2 хіти українською: 39-річна Тіна Кароль здивувала шанувальників новим звучанням пісень (Відео)

Популярна українська співачка Тіна Кароль вперше в історії творчості переспівала російськомовні хіти зі свого репертуару українською мовою. Як вони звучать – покаже "Один Факт".

Серіальна подруга 64-річного “Папіка” Стаса Боклана Даша Петрожицька розсекретила, коли вийде заміж

Акторка Дарʼя Петрожицька розповіла, чому досі не вийшла заміж за свого обранця, хоча заручини пройшли вже давно. Чому вони разом зі своїм хлопцем Олексієм досі не оформили стосунки офіційно?

Марічка Яремчук показала, як виглядає її мама Дарина, що залишилась вдовою і живе в Чернівцях

Назарій Яремчук та його діти багато років знаходяться в епіцентрі уваги українського суспільства. Водночас в його творчій родині була й та, що завжди залишалася в тіні слави своїх зіркових родичів.