Залишилось 1.6 трильйонів: вчені повідомили, коли на Землі закінчиться нафта – вистачить на десятки років

Ще 10 років тому фахівці в сфері нафтової галузі припустили, що запасів нафти, які можна видобути – в товщі Землі залишилось лише на декілька десятиліть. Більше деталей розповість "Один Факт".

Експерти нафтової галузі висловили припущення, що запасів нафти, доступних для видобутку, в надрах нашої планети залишилося не так вже й багато. Всього лише на 50 років. Водночас ці розрахунки можуть бути змінені, якщо запровадити нові технології видобутку та застосування штучного інтелекту, який допоможе відшукати нові родовища чорного золота.

Наукові фахівці стверджують, що нафта у земних надрах нашої планети не закінчиться ніколи. але в більшості своїй запаси розташовані в місцях, які для видобутку недоступні. Або ж залягають занадто глибоко, або ж в надрах незаселеного континенту Антарктида.

Вчені розрахували, що наразі на планеті Земля залишилось приблизно 1.6 трильйонів барелів нафти, доступних для видобутку. Також існують ще нерозвідані родовища “чорного золота” в яких за підрахунками фахівців, може знаходитися 565 мільярдів барелів.

Вчені розповіли, через скільки років на Землі вичерпають запаси нафти
Вчені розповіли, через скільки років на Землі вичерпають запаси нафти

Керівник американської організації ClearView, яка займається вивченням тенденцій в енергетиці – Кевін Бук розповів про те, що відшукати нові та поки не розроблені запаси нафти може допомогти штучний інтелект. Окрім цього, застосування новітніх технологій може значно пришвидшити видобуток.

Фахівці нафтової галузі також наголосили на тому, що імовірніше за все попит на нафту в майбутньому буде повільно зменшуватися. Зокрема, це повʼязано із збільшенням кількості електромобілів.

В минулому році фахівці Міжнародного енергетичного агентства розповіли про те, що пік споживання нафти у світі прийдется на 2030 рік. Після цього буде спостерігатись зворотня динаміка і попит на “чорне золото” на світовому ринку буде повільно знижуватися.

Результати досліджень вчених свідчать про те, що запасів нафти на нашій планеті може бути набагато більше, аніж на 50 років.

Нові статті

Схожі статті

“У неї проблеми з чоловіками”: відьма Марія Тиха висловилась про особисте життя 36-річної Лесі Нікітюк

Леся Нікітюк завидна холостячка, яка лише оприлюднювала інформацію, що якийсь час перебувала у вільних стосунках, але про єдиного обранця ніколи нічого не казала. Що відомо про особисте життя зірки?

Карʼєра на паузі: куди зникла зірка 2000-х Гайтана, яка здобула шалену популярність – давно не в Україні

Гайтана була однією з найзатребуваніших артисток кілька років тому, але свою популярність швидко втратила - де зараз перебуває співачка та чим займається?

Мінімум 7 мільйонів за особняк: 54-річна Ірина Білик похизувалась власним просторим заміським маєтком

Поп-діва Ірина Білик хоч і не знайшла своє справжнє кохання, але живе в задоволення у своєму розкішному будинку під Києвом - як же він виглядає?

Смачна намазка на бутерброди: ідеальний рецепт для ситого сніданку, що пасує до кожного ранку

Вранці зазвичай часу на приготування корисної їжі не вистачає. Але водночас хочеться додати до чаю шматочок хліба із паштетом. Наступний рецепт – чудова можливість урізноманітнити свій раціон.