Космічний камінь пролетів крізь атмосферу: падіння астероїда на Філіппінах вдалось засняти (Фото, Відео)

В середу, 4 вересня, в небі над Філіппінами помітили світ астероїду 2024 RW1. Космічний камінчик стрімголов пролетів крізь атмосферу, осяявши Землю яскравим світлом. Момент потрапив на відео.

В небі над філіппінським островом Лусон в середу, 4 вересня, місцеві мешканці могли побачити яскраве світло від астероїду 2024 RW1. Вчені виявили космічний камінчик за декілька годин до того, як він увійшов у атмосферу Землі. Про те, що астероїд летить на Землю – вони попередили мешканців людської планети заздалегідь і відразу заспокоїли. Мовляв, ніякої загрози космічний обʼєкт не становить.

В середу астероїд пронісся крізь атмосферу Землі зі швидкістю 39 тисяч миль на годину, або більш ніж 62 тисячі кілометрів на годину. Під час свого польоту він розвалився на окремі частини та згорів. Сяйво від горіння космічного каменю могли побачити мешканці Філіппінських островів.

Вчені показали падіння великого астероїда на Філіппінах
Вчені показали падіння великого астероїда на Філіппінах

Падіння астероїду 2024 RW1 відбулось о 00:46 годині 4 вересня – за місцевим філіппінським часом. Вперше вчені його помітили за 8 годин до того, як він увійшов в атмосферу Землі. Згідно зі статистикою – цей космічний камінчик став девʼятим за рахунком обʼєктом, за яким вдалося спостерігати перед тим, як він впав на Землю.

Слід зазначити, що Європейське космічне агентство спочатку надало цьому астероїду зовсім іншу, тимчасову назву: CAQTDL2. Згодом його перейменували у 2024 RW1.

Вчені показали падіння великого астероїда на Філіппінах
Вчені показали падіння великого астероїда на Філіппінах

Діаметр астероїду 2024 RW1 становив близько трьох футів (менш ніж 1 м). Невеличкий розмір космічного каменю дозволив вченим стверджувати, що він під час падіння не нанесе Землі жодної шкоди.

До речі, повз Землю восени 2024 року пролетить ще один астероїд. На відміну від маленького каміння, що впало на Філіппінах – цей обʼєкт завширшки складає близько 220 м, що дорівнює розміру двох футбольних полів. Його вчені зможуть побачити через кілька тижнів – з Північної кулі.

Вчені показали падіння великого астероїда на Філіппінах
Вчені показали падіння великого астероїда на Філіппінах

Велетенський астероїд пролетить повз Землю на відстані приблизно 1 мільйона кілометрів.

Цей параметр в 2.6 разів перевищує відстань між Землею та Місяцем. За висновками вчених, космічне тіло пролетить на близькій, але безпечній відстані від нашої планети.

Нові статті

Схожі статті

Андрій Данилко відкрив секрет своїх стосунків: що то був за поцілунок між тим та заміжньою мамою Сердючки?

Артист Андрій Данилко багато років виступає на сцені в образі Вєрки Сердючки. Про його особисте життя ходять легенди. Зокрема, співаку приписують стосунки із сценічною "мамою", Інною Білоконь.

Сукня під вечір п’ятниці: Настя Каменських “розхристала” душу навстіж, щоб танцювати до ранку (Відео)

Відома співачка Анастасія Каменських показала, в якій сукні запланувала танцювати до ранку. Потап вже оцінив наряд коханої. І готовий відпустити в ньому благовірну на зустріч з подружками.

В діадемі з намиста і білій сукні: 37-річна Настя Приходько пішла під вінець вдруге після 11 років шлюбу

Співачка Анастасія Приходько відзначила особливу дату в родині другим вінчанням. Зірка показала себе із чоловіком Олександром в храмі, посеред ікон і розповіла про нові обітниці перед Богом.

Щаслива Камалія радіє подвійному поповненню в родині: “Найкращий подарунок, який могла подарувати мені доля”

Українська Леді Гага Камалія сьогодні, 6 вересня – розповіла про подвійний привід для радості. В її родині 11 років тому народились дві чарівні принцеси, дві донечки-близнючки, Арабелла та Мірабелла.