Відмовляються пасти овець без Інтернету: в Туреччині не можуть знайти пастухів на зарплату в 2000 доларів

В Туреччині власники овець не можуть знайти пастухів, хоч і пропонують гідну заробітну плату. Така ситуація склалася тому, що претенденти на вакансію хочуть… мати безкоштовний доступ до Інтернету.

Пастухи в Туреччині стали до неймовірності розбещеними. Один із власників отари Нуреттін Челенк розповів інформацію про те, чому саме в Туреччині не вистачає пастухів. Просто вони відмовляються працювати, якщо роботодавець не надасть їм хоча б 30 Гб безкоштовного Інтернету.

За інформацією від турецького видання tgrthaber, власники овець в Елязигу скаржаться на те, що наразі їм дуже важко знайти для своєї отари пастухів. І це незважаючи на те, що претендентам на вакансію за місяць пропонують заробітну плату близько 70 тисяч турецьких лір, що при переводі в гривні становить близько 84 тисяч гривень.

Додатково пастухам пропонують безкоштовну їжу, одяг, житло та напої. Однак все одно знайти людину, яка б могла зайняти цю посаду – майже неможливо.

Зокрема, Нурретін Челенк розповів про те, що колись тримав в своєму господарстві близько 500 овець. Та більшість тварин довелося продати через те, що не вдавалося знайти пастуха для отари.

Чому турецькі пастухи відмовляються випасати отару
Чому турецькі пастухи відмовляються випасати отару

Зараз власник отари самостійно піклується про тваринок, які ще залишилися. За словами чоловіка – пастухи раніше просили в нього гроші в кредит. Тепер же головне прохання в них – це доступ до Інтернету.

Пастухи в Туреччині відмовляються пасти баранів без наявності Інтернету. Ба більше, вони ще й вимагають, щоб власники стада овець оплачували їм щонайменше 30 Гб мобільного Інтернету на місяць. Ця ємність потрібна їм задля того, щоб дивитись відео у TikTok.

Слід зазначити, що заробітна плата у 70 тисяч лір, яку пропонують пастухам – для Туреччини доволі висока. Наприклад, адвокат в цій країні в середньому отримує від 15 до 56 тисяч лір. Турецьким вчителям платять від 13 до 15 тисяч лір.

Чому пастухи з Туреччини відмовляються випасати отару: відповідь здивує багатьох
Чому пастухи з Туреччини відмовляються випасати отару: відповідь здивує багатьох

Прокурори в Туреччині отримують заробітну плату на рівні 40-45 тисяч лір. Фармацевти в цій країні можуть розраховувати на зарплату розміром від 30 тисяч до 100 тисяч лір.

Нові статті

Схожі статті

Жила скромно, але мала нерухомість на Печерських пагорбах у Києві: кому відійде спадщина Ніни Матвієнко

Тоня Матвієнко та Арсен Мірзоян все своє спільне життя прожили разом у будинку Ніни Митрофанівни, але чи належить цей маєток зараз їм? Подробиці.

Чому важливо розмовляти з тваринами: поскаржитися коту чи собаці на життя – зв’язок, який ми не усвідомлюємо

Наявність домашніх пухнастиків в оселі завжди сприяє покращенню емоційного стану. Чому так важливо розмовляти з тваринками і розповідати котику чи собачці про власне життя? Розповідаємо детальніше.

А ви бачили, як виглядає перша дружина Олега Винника? Рідкісні кадри пари знайшов “Один факт” (ФОТО)

Здавалося б, що Олег Винник холостяк, якого обожнюють мільйони жінок, але насправді співак давно вже одружений та навіть має сина - як же виглядає його супутниця по життю?

“Доведеться завершити музичну кар’єру” – Тарас Тополя вперше заявив про свої політичні амбіції

Тарас Тополя популярний співак не лише в Україні, але чи планує він продовжувати й надалі свою музичну творчість? Шоумен заявив про зміну напрямку.